Annonce

Annonce

Svar: Synken


24. november 2013

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære mor

Tak for dit brev og velkommen til:)

Jeg synes faktisk, at du skal bestille en tid hos øre-næse-hals læge. Det kan du gøre uden henvisning, og jeg synes det vil være relevant lige at få lægen (det er jo en special læge) til at tjekke om der kan være fysiologiske årsager til, at din dreng synker mere end normalt. Han kan jo have hævede mandler, polypper eller andet, som kan være årsagen, og det er vigtigt at få afklaret.

Du fortæller, at du selv har problemet, og at du har gået til talepædagog. Du har fået øvelser, som du skal lave dagligt og en del af dit problem er, at du har for spændte muskler. Jeg ved ikke om noget sådan kan være arveligt - men det kan da være relevant at være opmærksom på. Du kan evt. tale med din egen talepædagog om det, hvis I stadig har kontakt. Du kan også prøve at ringe til kommunens talepædagog. Denne sidder ofte under Børne-Ungeafdelingen eller under PPR.

Det er ikke sikker at talepædagogen vil se din dreng, når han ikke er mere end 2.5 år, men det kan være ...


Annonce

... relevant at medtænke behovet for at se talepædagogen senere, når han begynder at tale mere - hvis du fornemmer, at det også kan påvirke hans sprog.

Og ja - så er der naturligvis også det med at han spejler sig i dig - børn gør ofte det de ser os gøre og ikke det vi siger. De efterligner os på mange måder. Så du skal naturligvis være opmærksom på, hvor meget du selv synker og hvad han lægger mærke til. Man kan f.eks. nogle gange også se at børn begynder at bide negle, hvis forældrene også gør det... så jeg kunne forestille mig at det at "synke ekstra" også kunne være noget som barnet ser og derfor måske også begynder at gøre - men jeg ved det naturligvis ikke...


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Og så skal du også være opmærksom på, hvordan du reagerer og hvor meget opmærksomhed du giver det. Hvis du giver det meget fokus, så er der naturligt en risiko for at den "vane", hvis det er en vane, bliver forstærket hos din dreng, så jo mindre fokus det får, jo mindre vil han måske gøre det:)

Jeg håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.

Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.

Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barnepige

Hvis du har brug for at få dit barn passet, så vælg altid en person som barnet kender og en person du har tillid til.

Det skal være en person, som kan overskue situationen og bevare roen, hvis noget uforudset skulle ske.

Generelt bør man ikke lade sit barn passe af en under 12-13 år - men det afhænger naturligt af vedkommendes modenhed. Nogle piger er meget modne i denne alder, hvor andre er for umodne til at kunne tage det ansvar, det er at passe et lille barn....

Læs mere i Babylex

Bleskift

Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.

Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.

Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annonce