Annonce

Annonce

Svar: Smide natteble?


24. november 2013

Kategori:
Alder:
5 år, 6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære Stine

Tak for dit brev :)

Jeg synes, at I skal give jeres dreng ble på igen - det er et nederlag for ham, at han tisser i sengen og det afbryder hans nattesøvn, hver gang det sker.

Det er rigtig vigtigt at I taler med ham om, at det er helt normalt at børn tisser i sengen om natten. Det er ikke noget man styrer selv, det er ikke noget man kan bestemme. I skal forklare ham at han har en "drille-blære" og den driller netop ved nogle gange at tisse, når den ikke skal. Og den skal have tid til at lære at finde ud af det - samtidig med at I naturligvis også skal prøve at hjælpe den. Og en hjælp kan her f.eks. være at følge ham på toilettet om aftenen. Hos jer lyder det dog som om at blæren også driller her og så må I give det lidt mere tid.

Måske kan I selv huske at I har tisset i sengen som børn - ufrivillig natlig vandladning er arveligt og derfor vil en eller begge forældre eller måske en af forældres søskende ofte have haft samme problem. Og det kan hjælpe ham at vide dette, hvis det er tilfældet hos jer.

Det vil også være en rigtig god idé at læse bogen "Magnus tisser i sengen" højt for jeres dreng :)

Og så synes jeg ...


Annonce

... faktisk også at I skal bestille en tid og tale med lægen. Det vil for det første gøre, at jeres dreng ved at I tager hans tanker alvorligt, at I lytter til ham og det at han synes det er svært, og han er ked af det. Det er vigtigt at I lytter, viser forståelse og ikke bare slår det hen. Og med den alder han har, vil det være relevant at bestille tid til samtale med lægen. Bed om at der bliver sat lidt ekstra tid af, så der er tid til en god snak.

Lægen kan tale med jer om forskellige muligheder - man kan godt behandle ufrivillig natlig vandladning - med medicin og med ringeapparat - og det er lægen som vurdere, hvad der skal forsøges og hvornår man vil forsøge. Og måske siger lægen at det vil være okay at forsøge nu - det kan også være lægen siger, at det vil være bedst at vente f.eks. et år. Men bare det at I drøfter det med lægen vil naturligt kunne hjælpe jer videre.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Der er i byen hvor I bor også sundhedsplejersker, der har sepciale i netop børn med ufrivillig natlig vandladning. Jeg vil derfor sende jer en pjece fra dem, netop omkring dette. Det vil være oplagt at kontakte dem:)

Håber dette vil hjælpe jer lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Blefri

Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...

Læs hele brevet og Helens svar


30. september 2024 | Renlighed | 5 år

Laver i bukserne - 5 årig

Kære Helen. Vores dreng F. er lige fyldt 5 år. Han smed bleen for ca. 2 år...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2024 | Renlighed | 2 år, 7 mdr.

Påmindelser om toiletbesøg?

Hej Helen! Mange tak for svaret på mit sidste spørgsmål! Nu står vi...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Jern - jerntilskud præmatur

Børn, der er født for tidligt, har behov for jerntilskud, da de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Jern tilskuddet startes 6 uger efter fødslen:

Fødselsvægt < 1500 gram: Ca 8 mg jern dagligt i 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: ca 8 mg jern dagligt til 6 måneder

Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have ½ dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.

Det...

Læs mere i Babylex

Trøske

Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt, men meget ubehageligt for barnet, og det bør derfor behandles.

Trøske er meget almindeligt de første måneder efter fødslen, og det kan være svært at vurdere, hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen, og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligvis tale om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine meget brugbare råd og ikke mindst for din omsorgsfulde respekt for børnene.

Tak fra Pernille
Sophus´ mor


Annonce