Annonce

Annonce

Svar: Smide natteble?


24. november 2013

Kategori:
Alder:
5 år, 6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære Stine

Tak for dit brev :)

Jeg synes, at I skal give jeres dreng ble på igen - det er et nederlag for ham, at han tisser i sengen og det afbryder hans nattesøvn, hver gang det sker.

Det er rigtig vigtigt at I taler med ham om, at det er helt normalt at børn tisser i sengen om natten. Det er ikke noget man styrer selv, det er ikke noget man kan bestemme. I skal forklare ham at han har en "drille-blære" og den driller netop ved nogle gange at tisse, når den ikke skal. Og den skal have tid til at lære at finde ud af det - samtidig med at I naturligvis også skal prøve at hjælpe den. Og en hjælp kan her f.eks. være at følge ham på toilettet om aftenen. Hos jer lyder det dog som om at blæren også driller her og så må I give det lidt mere tid.

Måske kan I selv huske at I har tisset i sengen som børn - ufrivillig natlig vandladning er arveligt og derfor vil en eller begge forældre eller måske en af forældres søskende ofte have haft samme problem. Og det kan hjælpe ham at vide dette, hvis det er tilfældet hos jer.

Det vil også være en rigtig god idé at læse bogen "Magnus tisser i sengen" højt for jeres dreng :)

Og så synes jeg ...


Annonce

... faktisk også at I skal bestille en tid og tale med lægen. Det vil for det første gøre, at jeres dreng ved at I tager hans tanker alvorligt, at I lytter til ham og det at han synes det er svært, og han er ked af det. Det er vigtigt at I lytter, viser forståelse og ikke bare slår det hen. Og med den alder han har, vil det være relevant at bestille tid til samtale med lægen. Bed om at der bliver sat lidt ekstra tid af, så der er tid til en god snak.

Lægen kan tale med jer om forskellige muligheder - man kan godt behandle ufrivillig natlig vandladning - med medicin og med ringeapparat - og det er lægen som vurdere, hvad der skal forsøges og hvornår man vil forsøge. Og måske siger lægen at det vil være okay at forsøge nu - det kan også være lægen siger, at det vil være bedst at vente f.eks. et år. Men bare det at I drøfter det med lægen vil naturligt kunne hjælpe jer videre.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Der er i byen hvor I bor også sundhedsplejersker, der har sepciale i netop børn med ufrivillig natlig vandladning. Jeg vil derfor sende jer en pjece fra dem, netop omkring dette. Det vil være oplagt at kontakte dem:)

Håber dette vil hjælpe jer lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Nervøs for potte

Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Blefri

Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Lattergas ved fødsel

Lattergas er en blanding af ilt og kvælstofilte, som man indånder gennem en maske.

Lattergas bruges som smertestillende og er et tilbud til kvinder, der er i fødsel. Jordmoderen vejleder kvinden i, hvordan masken bruges - lattergas virker bedst, hvis du trækker vejret i masken, når du mærker, at der er en ve på vej, og så lægger masken fra dig igen, når veen klinger af.

Lattergas virker på den måde, at kvinden mærker smerten, men ikke lader sig gå på af den, og den...

Læs mere i Babylex

Forstoppelse

Hvis dit barns afføring er hård og knoldet, så har dit barn forstoppelse. Ofte vil barnet også have ondt i maven og være grædende. Børn der tilbydes modermælkserstatning får hyppigere forstoppelse, end børn der ammes. Men børn der ammes kan også godt få problemer med forstoppelse.

Får dit barn modermælkserstatning, skal du være opmærksom på, at blandingsforholdet er korrekt. Du kan også prøve at skifte till en anden type erstatning - der findes erstatninger, som er udviklet til...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Jeg beder dig om hjælp, for jeg ved ikke hvad jeg ellers skal stille op. Jeg har læst flere af dine råd på nettet og jeg syntes du er hamrende dygtig og har hjertet på rette sted.

Et kæmpe stort TAK fra en fan.

Rikke


Annonce