Annonce

Annonce

Brev:

Urolig om natten


19. november 2013

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Urolig om natten

Kære Helen

Tusind tak for dine tidligere svar - dem har vi været rigtig glade for! Det er dejligt med de meget håndgribelige og praktiske råd, du giver. Vi arbejder på en fastere rytme for dagen og er begyndt at kunne putte ham ved 20-tiden. Det er rart med lidt tid alene om aftenen :-)

Vil dog spørge dig lidt til hans uro om natten. Jeg har læst, at det jo er normalt, at de ligger meget uroligt om natten i 6-måneders alderen (han er 6 måneder lige om lidt). Og det gør han virkelig lige for tiden. Lige nu får han mad til natten kl. 23 - igen kl. 03 og så igen ved 5-6- tiden. Men ind imellem disse tidspunkter ligger han vildt uroligt, drejer sig fra ryg til siden og tilbage igen - klynker meget, nogen gange græder han, så vi må tage ham op. Det hjælper for det meste, når vi lægger en hånd på ham og siger shh - men kun i kort tid (nogen gange meget kort tid, andre gange en time eller to), så er han der igen. Det betyder selvfølgelig at vi sover ret dårligt. Er der noget vi kan gøre for at hjælpe ham med større fysisk/motorisk ro om natten eller er det bare en periode, vi skal ...


Annonce

... igennem, tror du?

Og en lidt anden ting: Hvornår kan man skære måltidet kl. 03 væk? Har læst at de fleste 6-måneders babyer begynder at kunne undvære dette. Hvad er "tegnet til" at nu kan vi gøre det - hvornår ved man, at han er klar til det? Tænker det jo må kunne give lidt brok i starten, når han måske vågner og er vant til at få mad og så ikke skal få det… Hvordan arbejder man sig hen imod det?

Og lige kort om faste rytmer, som jeg også har skrevet til dig om: Han er de sidste par dage stået op ved 6-tiden i stedet for ved 7-7.30 tiden. Vi vil gerne forsøge at få ham til at sove til ved 7-tiden, så det håber vi ændrer sig igen. Men de dage, hvor han står op kl. 6, der rykker hele "tidsplanen" sig jo lidt - skal jeg så de dage give ham morgengrød kl. 6.30 i stedet for 7.30, når han nu er stået en time tidligere op? Eller skal jeg forsøge at ramme de "normale tider" så meget som jeg nu kan? Han er jo selvfølgelig træt tidligere de dage og kan ikke vente med at sove til fx 9.30 om formiddagen når han er stået op kl. 6 i stedet for kl. 7…

På forhånd tusind tak.

Mange hilsner
L

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.

Vågenperiode om natten

Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.

Urolig i aften- og nattetimer

Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Renlighed

Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.

De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.

At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...

Læs mere i Babylex

Allergi børn

Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.

Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tak for hjælpen - det virker!!

Jeg vil takke dig for din støtte i vores søvnprojektet. Det virker så godt, at vi indimellem synes det er for godt/let til at være sandt. I går havde jeg veninder på besøg og alligevel var det så let som ingenting. Det er en lettelse og putningen er blevet en fornøjelse for alle parter.

Det var lange 5 uger for at få det til at fungere, men det hele værd!

Tusinde tak for din støtte.

Fra to nu langt mindre trætte forældre


Annonce