Svar: Når man kun ammer til sengetid
Kære Evas mor
Tak for dit brev :)
Du kan sagtens amme fra et bryst og producere mælk nok fra en side. Kvinder der f.eks. har fået fjernet det ene bryst, vil ofte netop godt kunne amme deres barn fra et bryst:)
Nogle gange sker det, at barnet har en foretrukken side og fravælger det ene bryst og med den alder din datter har nu, så tænker jeg at det er okay - hun lyder til efterhånden at ville trappe helt ud af amningen og det er naturligvis helt fint og lyder rigtig praktisk, hvis hun selv siger fra. Det er lettere at stoppe amning, når barnet selv viser tegn til at ville stoppe. Og du kan fint amme fra venstre bryst så længe både hun og du trives med dette, og stille og roligt kan denne amning så også stoppe og et nyt ritual (f.eks. lidt lun mælk af kop eller måske lidt kamillete eller hvid te, dvs. te uden koffein - hvis hun slet ikke er til sødmælk) kan sættes i stedet.
Når du ikke ammer fra dit højre bryst, så vil produktionen i dette bryst naturligt stoppe hen af vejen, og dit bryst kan derfor godt blive lidt mindre end venstre bryst. Dette vil dog normalt udligne sig igen, når amningen på venstre bryst også stopper, så på sigt vil der ...
... normalt ikke være forskel på dine brysters størrelse - andet end den forskel der naturligt godt kan være fra naturens side. Hos de fleste kvinder er brysterne ikke helt ens:)
Det er graviditeten og den store hormonændring, som graviditeten er, som giver den største ændring af brysterne - og ikke amningen. Hvis man vælger ikke at amme, så vil man ofte stadig opleve at ens bryster forandrer sig, netop fordi det er graviditeten som giver den største ændring. Dine bryster vil derfor få en lidt anden facon og kan måske "hænge lidt mere", fordi du har været gravid og har født et barn og ikke så meget fordi du har ammet.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er en rigtig god idé at du stadig bruger en god amme-bh, som støtter dine bryster godt. Det vil hjælpe med at bibeholde dine brysters facon, at de bliver støttet under amningen.
Da du ikke mærker nogen spændinger i højre bryst, ikke kan fornemme fyldte mælkeknuder eller andet, så behøver du ikke lægge til højre bryst, men kan lade mælkeproduktion stoppe her. Hvor længe du så vil forsætte amning af venstre bryst afhænger helt af, hvad du og din datter trives bedst med.
Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.
Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...
Viden om børn:
Orlov
Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.
I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...
Øl og amning
Før i tiden anbefalede man, at kvinder der lige havde født, og som gerne ville amme, drak en maltøl eller en mørk hvidtøl dagligt, fordi det kunne hjælpe med at sætte mælkeproduktionen op. Det var kun øl af denne type, som havde effekt, og effekten skulle skyldes maltindholdet. På barselsafdelingen kunne man derfor få en øl til frokost eller aftensmaden, hvis man havde brug for det.
Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.