Brev:
Spiselyst og søvn
Hej Helen.
Tak for dine tidligere gode og brugbare svar. Kan være du kan hjælpe mig lidt igen:)
Min søn har lige pludselig ændret på sin ellers så dejlige spiseglæde. Han har indtil for et par uger siden været meget madglad, virket sulten omkring spisetider og været begejstret for det meste mad.
Nu kan han finde på at afvise maden hurtigt, ved fx at tage sin hagesmæk af igen eller skubbe maden væk fra sig - egentlig meget tydelig i sin afvisning af maden. Det respekterer vi, og vi gør på ingen måder noget nummer ud af det. Vi opfodrer til at spise og spørger om han vil have noget. Selvom han kan springe et eller to måltider over (han småspiser måske ganske kort og drikker), så trives han og virker ikke påvirket af ikke at spise noget.
Så jeg tror på, at han vil spise, hvis han var sulten, så måske han bare er blevet en selektiv lille spiser eller der sker noget udviklingsmæssigt? MEN det går vel altid forældrene lidt på, fordi man skal sørge for en varieret kost, og man gerne vil give sine børn noget sund og spændende mad.
Jeg har dog fundet ud af, (som jeg også synes er utrolig hyggeligt), at han godt kan lide at være med i køkkenet til at lave maden. Så vi smører måske rugbrød, skærer grøntsager og frugt i køkkenet, mens han enten ...
... sidder på bordet eller står på en skammel. På denne måde smager han og spiser. Så han kan egentlig spise et helt stykke rugbrød i køkkenet, men er på ingen måde interesseret inde ved bordet. Hvad søren kan det være? Er selve processen med at lave maden bare mere spændende og indbyder til at spise i denne alder?
Jeg vil ønske, jeg lige havde svaret på, hvad det er, der sker med min søn, når han lige laver sådan en ændring. Kan der godt ske en sansemæssig ændring? Han kan nemlig væmmes ved at få grød på fingrene eller har fået et eller andet i munden, som bare skal ud igen i en fart med et mærkeligt ansigtsudtryk på. Det har han ikke gjort før.
Så jeg vil gerne høre dine tanker og erfaringer med et 14 måneder gammelt barn og spisevaner.
Noget andet jeg undrer mig over. Han sover rigtig godt henne i vuggestuen i barnevogn. Der tager han som regel 2 timer +/- til middagslur.
Hjemme: Om han sover i sin seng med dæmpet lys eller i sin barnevogn vågner han stort set altid op efter 45 min - time, hvor jeg sagtens kan vugge ham til at sove noget mere. Hvad søren kan det skyldes? Han falder selv i søvn, så det er ikke fordi han skulle være afhængig af at blive vugget eller kørt med. Skal han måske tjekke at vi er der? Hvad er dine tanker med det?
Hilsen T.
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
6. oktober 2024 | Sovevaner | 11 mdr.
Dreng 11 mdr vil ikke længere puttes af far
Kære Helen Vi står i en lidt presset situation, da vores dreng på 11...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
Viden om børn:
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Kræsenhed
Når barnet er kommet i gang med skemaden, så er det meget vigtigt at introducere så meget forskelligt af familiens mad som muligt.
Når barnet først er blevet 1 år, så er appetitten og lysten til at smage noget nyt ikke særlig stor.
Prøv altid at servere det samme for barnet som I selv spiser og se altid ud som om I nyder maden. Lad være med at vise barnet for meget interesse, men lad det spise uden at presse det.
I må respektere at der er noget mad,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.