Brev:
Dagsrytme?
Kære Helen,
Jeg fødte 21. Juli en dejlig lille (stor) datter, som nu er godt 3 mdr. gammel. Hun trives rigtig godt og vokser og lærer nye ting hver dag :-)
Men jeg synes vores dage flyder lidt sammen, og jeg kunne godt tænke mig at få lidt mere struktur på hverdagen (så godt som det nu kan lade sig gøre med en lille baby)... En typisk dag ser lige nu sådan her ud:
Kl. 5-6: Lillesøster vågner og jeg tager hende op i sengen, hvor jeg ammer. Nogen gange falder vi begge i søvn og hun sover videre hos mig, og andre gange er det kun hende som falder i søvn, og så putter jeg hende over i vuggen igen. Hun spiser ca. 15-20 min, og så falder hun i søvn.
Kl. 7.15: storebror vågner vi står op. Lillesøster sover stadig.
Ca. kl. 8.30-9.00: lillesøster vågner. Hun bliver puslet og vi leger lidt, afhængig af om hun er sulten. Der går ca. en halv time fra hun vågner, til hun bliver ammet.
Kl. 9-9.30: amning i ca. 30-40 min. Derefter leger vi og får tøj på osv.
Kl. 11.00: amning i ca. 40 min. Derefter ud og sove i barnevogn, hvor hun typisk ...
... tager en god times tid (altså sover kl 12-13)
Kl. 13.30: amning i ca. 20 min, og derefter lege osv.(nogen gange falder hun i søvn ved brystet og sover så fra kl 14-17).
Kl. 15.00-15.30: amning i ca. 20 min. og der falder hun tit i søvn ved brystet og sover så ca. 2 timer. (Hvis altså ikke hun faldt i søvn tidligere)
Kl. 17-18.30: er vågen og leger osv.
Kl. 18.30-20.30: her ligger hun mere eller mindre on/off ved brystet... Hun spiser rigtig meget her, men bruger nok også mig som hygge og sut. Men det passer meget fint i familiens rytme, da jeg så kan have lillesøster liggende hos mig imens jeg læser for storebror eller vi ser en film eller noget. Storebror puttes kl 19.30.
Kl. 20.30: lillesøster falder i søvn og sover indtil kl 5-6 næste morgen. Jeg plejer at amme hende sidste gang kl 19.45 og så kan jeg lægge hende over i vuggen, hvor hun ligger og snakker lidt og så falder hun selv i søvn.
Så nattesøvnen er jo lang og god, så her klager vi absolut ikke :-) Men hvordan gør vi det lidt smartere i løbet af dagen?
Mange hilsner
KH
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
Viden om børn:
Æbler og æblemos
Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten bør stadig moses, og æblemos vil ofte være et hit hos børn - især hvis det serveres, som topping på en grød. Rå æbler bør du dog være opmærksom på.
Børn under 3 år bør ikke få fødevarer, som er meget hårde eller som knækker let. En stor æblebåd kan knække og sætte sig fast i halsen, og af samme grund kan det ikke anbefales at give små børn et helt æble at gnave af. Du skal også være opmærksom på skrællen,...
Episiotomi - Epis
Episiotomi eller Epis er, når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det, for at barnet bedre kan komme ud.
Der findes to typer af Episiotomi:
1. Man kan klippe lodret ned fra skedeåbningen til endetarmen. Dette klip heler ofte let op, men det anvendes ikke så meget mere, da der er risiko for, at klippet udvider sig og bliver længere, når barnets hoved passerer forbi - og derved...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.