Svar: Urolig søvn - 4 mdr.
Kære Mie
Tak for dit brev og velkommen til :)
Min umiddelbare tanke, når jeg læser dit brev, er at Alexander måske er ved at være fysisk så stor, at han har behov for at få sat mælkeindtaget lidt op. Og det viser han netop ved at virke mere urolig og søgende om natten. Det kan derfor være en god idé at tilbyde ham en ekstra flaske.
Det er rigtig dejligt at han har kunne sove igennem om natten uden mælk tidligere, men du kan ikke regne med at dette fortsætter. Det er sådan at i takt med at han bliver ældre, stille og roligt begynder at skal have skemad og spiser mere rigtig mad i løbet af dagen, så vil hans behov for væske naturligt skulle stilles ikke kun om dagen, men også på ydertidspunkerne.
Samtidig har han en alder lige nu, hvor han godt kan have tendens til ikke helt at drikke nok af flasken i løbet af dagen - simpelthen fordi han bliver fanget af andre ting, som er mere spændende end at spise, og han slipper derfor flasken, pludrer med dig, spiser lidt af flasken igen, slipper igen, griner, kikker efter far som kommer ind i stuen osv. Og får på den måde ikke spist helt så koncentreret og effektiv og får derfor ikke helt sit behov dækket, hvorfor han igen må søge det på ydertidspunkerne.
Det betyder dog ikke at I behøver give ham flaske i løbet af natten, men jeg vil foreslå jer at I giver ham en flaske sen aften før I selv går i seng, så han bliver fyldt ekstra ...
... godt op der og så kan han måske sove igennem til næste morgen tidlig, hvor han så får flaske igen.
En plan for dagen kan se således ud:
Tidlig morgen: Flaske og sover videre
Formiddag: Flaske og puttes til formiddagslur
Frokost: Flaske og puttes til middagslur
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Eftermiddag: Flaske og sover dagens 3. lur
Aften: Flaske og puttes til natten
Sen aften: Flaske, som gives mere eller mindre i søvne og sover videre
Hvis det ikke hjælper, eller det at give ham ekstra mælk kun virker i et par uger, og han så virker urolig og søgende om natten igen, så kan det være et tegn på at han måske så småt skal igang med lidt skemad. Det vil her være en rigtig god idé at starte med lidt smagsprøver på grød om formiddagen eller til frokost og ikke om aftenen - hvis I starter op om aftenen, så risikerer I at give ham ekstra urolig søvn fordi hans tarme arbejder på højtryk for at nedbryde den fastere føde. Og smagsprøverne han får om dagen skal komme ud over hans vanlige indtag af mælk.
Det kan nogle gange give en roligere og bedre nat, hvis I netop tilbyder flasken sen aften, hvor han kan spise den mere eller mindre i søvne og så kan du være heldig at slippe for opvågningen kl 02/03 ... Det gode lange søvnstræk, som han er i stand til at tage kan altså ligge mellem kl 23 og 05/06 i stedet for mellem kl 20 og 02/03...
Håber I kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Portionsstørrelse børn
Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.
Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...
Gulsot nyfødt
Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.
Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.