Annonce

Annonce

Brev:

Søvn til en morgenfrisk lille fyr


24. oktober 2013

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Søvn til en morgenfrisk lille fyr

Kære Helen.

Allerførst tak for en vidunderlig brevkasse, som jeg har læst med i på sidelinien i omkring et år. Jeg har også haft glæden af at læse dine bøger, og er gang på gang blevet glad over at læse dine positive og anerkendende svar. Dem har jeg kunnet bruge i mange tilfælde.

Lidt indledning: Vi blev for et år siden forældre til en glad dreng født 8 dage efter termin. Jeg har ammet i knapt 6 mdr, men tidligt måttet supplere med MME, vælling m.m., da vores lille fyr hurtigt blev stor. Han er nu ca. 85 cm med en kampvægt på ca. 13 kg.

Han er sund og rask og har faktisk i uendelig lille grad været plaget af sygdomme og gener, som små børn ellers kan. Han har en enkelt gang været snottet og haft dårlig mave pga. omgangssyge i vuggestuen, hvor han startede, da han var 9 mdr. med meget langsom indkøring.

Han trives meget her, og hjemme og øver sig i at gå nu. Han er en motorisk orienteret dreng, som er meget glad for bevægelse, at bruge sin krop og kontant udvikler sin motorik: trampekravl, hurtigkravl, baglæns-kravl m.m. - og går nu omkring møblerne, mens han holder fast i dem og kan tage få usikre skridt selv.
Vi mærker tydeligt hans drive for at udvikle det med at gå - også ved, at han til tider bliver meget frustreret, når han gerne vil noget, men ikke helt kan. Han kan således blive arrig, når han øver i at få mad på skeen, som falder af på vej op til munden.

Vi mærker også, at han er optaget af at udforske verden selvstændigt, men gerne vil have os tilgængeligt for ham samtidig. Han bliver utrolig vred og gal, hvis vi ikke tager ham op med det samme, han f.eks. vil undersøge frugtskålen på køkkenbordet. Dette viser han ved at græde og "banke" panden ned i gulvet.

Vi har læst os til, at dette kan været udtryk for frustration hos babyer, der endnu ikke kan gå/kravle - eller tale, men som gerne vil?! Vi er selvfølgelig bekymrede over det og prøver at tage ham op hurtigst muligt og italesætte hans ...


Annonce

... frustration. Han siger få "ord", men bruger dem ikke konsistent.

Årsagen til vores henvendelse er, at han er utrolig morgenfrisk. Han bliver puttet (meget træt) kl. 19 og vågner gerne kl. 5-5.30 og vil op. Vi har forsøgt alt muligt for at få ham til at sove længere, da han ellers er segnefærdig af træthed, når han kommer i vuggestue omkring kl. 8-8.30. Forældrene er selvsagt også pænt udmattede over at stå op kl. 5, selvom vi forsøger at gå tidligere og tidligere i seng.
Han sover i sit eget værelse og kan høre os pusle omkring - dette virker uproblematisk - og han sover som regel i gennem om natten. Undtagelsen kan være, at han savner sin sovebamse, som han er blevet meget glad for - eller mangler sin sut.

Når han vågner så tidligt, har vi uden undtagelse forsøgt at signalere nat ved at undgå for meget tale, ikke tænde lys, ikke gøre noget spændende - men taget ham med i vores seng og puttet/krammet. Han er også blevet tilbudt en flaske, hvilket hjælper (læs:får ham til at sove) i 20% af tilfældene. Nogle gange lykkes det os efter en times tid, at han falder i søvn igen. Som regel kører han på med at kravle rundt i vores seng, snakke, lege m.v. indvil vi står op - og han er derved utrolig træt omkring kl. 07.30.

Han har en god fast rytme ift. spisning og lure. Vuggestuen mener, at han kan nøjes med en lur efter frokost, hvor han således sover 2-2½ time, når han ikke har fået morgenlur. Når han får en morgenlur er det gerne af 1½ times varighed - og så bliver middagsluren gerne kortere ca. 1½ time. Denne stil kører vi også i weekenderne - hvor forældrene gerne sover med.

Kort og godt: hvad kan vi gøre, for at hjælpe ham til at sove lidt senere på aftenen og vågne lidt senere om morgenen? Det er vanskeligt for os at køre med ift. at stå op kl. 5 ift. vores tider mht. arbejde + aflevering i vuggestue.

Her ud over er vi så trætte, at det kniber med overskuddet på andre fronter.

Med venlig hilsen
de trætte forældre

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.

Jakke og flyverdragt i autostol?

Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.

Farsyg

Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.

Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2

Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.

Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?

Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tvillinger og trillinger

Du er berettiget til børnetilskud, hvis du føder tvillinger og trillinger. Du får også automatisk udbetalt børnetilskud, hvis du har adopteret flerlinger. Du kan få børnetilskud til og med det kvartal, hvor dine børn fylder 7 år.

Tal også med din sundhedsplejerske om muligheden for at komme med i en gruppe for mødre/fædre med flerlinger. Det kan være rigtig rart at møde ligestillede, drøfte de forskellige glæder og udfordringer, som børn giver, og rigtig mange har også stor glæde...

Læs mere i Babylex

Medicin til børn

Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.

Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en MEGET god brevkasse, hvad skulle jeg dog gøre uden den.

Mor til dreng knap 6 uger


Annonce