Brev:
Processen med at smide bleen
Hej Helen.
Ja, der er lige flere ting, der har hobet sig op her hos os :o)
Vi har her i efterårsferien for alvor taget fat på ”Projekt Ble”… Vores dreng har længe haft en meget god fornemmelse af, hvornår han skulle tisse, hvis han har gået rundt nøgen, og har også længe kommenteret på forhånd, når der kommer afføring og er derefter gået afsides. Så nu tænkte vi, at vi ville prøve stille og roligt og se, hvordan det går…
Vi har købt en toiletstol med stige til toilettet og for at gøre det lidt sjovt, har han her i starten fået lov at vælge et klistermærke og sætte på toiletstolen, hver gang han har tisset på toilettet. Vi har oplevet ham som værende meget optaget af og med på projektet, og han synes, at det her med klistermærkerne er rigtig skægt – han fortæller nogle gange stolt, at han ikke har ble på, når han har fået sin natble af om morgenen, og et par gange har han også selv sagt, at han gerne fx vil prøve at køre i bilen uden ble, hvis vi har skullet et sted hen… Vi har dog også nogle gange givet ham ble på, hvis vi fx har skullet ud på legepladsen el.lign. for ikke at risikere at skulle stå og skifte tøj på ham udenfor i kulden, og han insisterer stadig meget markant på at ville have ble på, når han skal lave ...
... afføring.
Hvor lang tid tager sådan en proces typisk? Fx før man tager skridtet fuldt ud, og så er der ikke noget, der hedder ble uanset fx tur, ude/inde etc.? I børnehaven har de sagt, at vi skal aflevere ham med ble på, og så begynder de så småt at vise ham toilettet osv., men at det godt kan være, at det først bliver til foråret, de lader ham smide bleen, da vi går vintertiden i møde, og der ikke er så mange ressourcer til at huske og spørge et enkelt barn om evt. toiletbehov, og de ikke ønsker, at han får for mange nederlag. Vi skal så bare blive ved med at øve uden ble derhjemme…
De sidste dage er interessen nok dalet lidt… Vi skal spørge ham lidt mere, om han skal tisse, og ofte siger han nej, og vi skal også aktivt opfordre ham til, at vi lige går ud og prøver engang imellem. Vi har ca. 1-2 uheld pr. dag, og nogle gange har han også nået at tisse lidt i bukserne, inden han så siger, at han skal tisse, og vi kan gå ud på toilettet. Er det normalt for processen, eller er det tegn på, at han i virkeligheden ikke er helt klar endnu? Og skal/kan vi gøre noget i forhold til at hjælpe ham til at sige til i lidt bedre tid, inden han skal tisse, så vi kan nå på toilettet fra start?
Glæder os til at høre fra dig!
Mange hilsener,
M.
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
8. august 2024 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.
Svær putning til nat - 2 år, 8 mdr.
Hej Helen Jeg skriver vedr. vores datter som nu er 2år og 8 måneder. Hun...
23. juli 2024 | Renlighed | 2 år, 7 mdr.
Hej Helen! Mange tak for svaret på mit sidste spørgsmål! Nu står vi...
29. maj 2024 | Udvikling | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen, Så er det os igen 😅 Vi har jo en dejlig dreng på 2 år...
Viden om børn:
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Krydderurter
På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.
"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.
Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.
Så tusind tak for din hjælp!
Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder