Svar: Blefri om natten
Kære Lea
Tak for dit brev :)
Hvor er det dejligt at Ronja er blevet blefri så hurtigt - det lyder som om at det bare er gået rigtig godt og stadig gør det - også selvom hun havde lidt svært ved at skulle lave afføring, så er der helt styr på dette nu - super!
Nogle børn smider bleen både om dagen og om natten samtidig og har ingen problemer med at holde sig tørre. Andre børn smider bleen om dagen først og derefter kan der gå måneder, nogle gange år, før de er klar til at smide bleen om natten.
Jeg tænker umiddelbart, at I skal prøve at beholde natbleen 2-3 uger og se om hun fortsat holder sig tør ...
... hver nat. Hvis hun gør det, så kan I godt prøve at tage bleen af hende. Der skal naturligvis være plads til at der kan ske uheld en gang imellem og det kan også stadig være en god idé at have lidt bleer liggende i skabet for en sikkerheds skyld. Hvis hun bliver syg i løbet af vinteren, får feber eller lignende, så kan det være rart for hende med bleen som sikkerhed.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Bleen inden middagslur lyder det som om at I godt kan fjerne - I kan her lave lidt rutiner omkring toiletbesøg før hun lægges til at sove. Har hun tisset af inden, så lyder det som om at hun fint kan holde sig :) Dejligt!
Fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
Viden om børn:
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.