Brev:
Amning før putning
Kære Helen - tak for dine altid fyldestgørende svar!
Jeg har lige et opklaringsspørgsmål, du skrev følgende;
"Når du ammer ham, så se og lyt til hans vejrtrækning, hans øjne. Prøv at lægge ham fra dig, når du fornemmer at vejrtrækningen er blevet roligere, langsommere og når du kan se at han er lige ved at falde i søvn og endnu ikke sover tungt. Lirk brystet ud af munden på ham og erstat brystet med sutten. Han skal stadig være svøbt og han flyttes så fra din favn lige der, hvor øjnene ruller, han misser med øjnene og lige når at registrere, hvor han bliver lagt."
Hvad med at bøvse? Jeg har været så opmærksom på netop det, da min dejlige dreng har været og stadig er plaget af luft i maven. Din beskrivelse giver mig indtryk af, at han ikke skal op og bøvse, når han har ammet - er lullet i søvn ved brystet?
Nu vi lige berører netop det emne - har du erfaring med, at der er nogle ammestillinger, der skaber mere luft i ...
... maven?
Når han vågner om natten, hvordan ved jeg så med sikkerhed om han er sulten eller bare vil have sutten?
Jeg har siden fødslen altid tilbudt ham bryst om natten for at sikre en optimal mælkeproduktion, men nu han snart er 4 måneder, er det så stadig det samme behov han vil have for føde?
Jeg har også indskrænket brugen af sut til kun at blive givet, når han skal sove. Ikke at jeg har oplevet, at min mælk ikke slår til, men jeg vil så gerne amme, så længe jeg kan, det betyder rigtig meget for mig at give ham den bedste start, nu det har været sådan en hård tid de første måneder. Så er det, at amningen har virket indtil nu virkelig noget, jeg ser som positivt.
Jeg har lidt svært ved at forstå, at han nu kan gå længere tid uden mad, jeg mener, jo større han bliver, jo mere mad har han da brug for, eller?
Hans tegn på sult er ikke nær så tydelige, som i starten. Hvor ofte skal brystet tilbydes nu?
Tusind tak igen!
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
Viden om børn:
Sprog
Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.
At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...
Tænder
Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.
De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.
Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.