Brev:
Spisetid - 12 mdr.
Kære Helen,
Vores søn er 1 år gammel. Han har længe fået en alsidig kost, og spiser/smager velvilligt på alt, vi stiller foran ham. Han er nysgerrig og overordnet glad for mad.
Ved spisetid placeres sønnike for bordenden med far og mor på hver side. Og så er det, at det hele bliver lidt kaotisk og dramatisk. Han vil selv! Spise, holde skeen, holde vaskekluden, holde koppen. Han reagerer lidt voldsomt med hyl og vræl, kaster sig tilbage i stolen og smider maden på gulvet, når vi prøver at få lidt kontrol over situationen. Han har stort set altid fået lov til at spise selv (undtaget grød, naturligvis) samtidig med, vi også har madet ham.
Han får eftermiddagsmad kl. 14. vuggestuen, og vi vurderer at spisetid kl. 17:30 passer fint med ...
... hans rytme.
Har vi grebet det helt forkert an fra starten, med at lade ham spise selv? Er det derfor, han ter sig sådan nu, med at kaste med maden og blive halvvejs hysterisk?
Hvordan håndterer man på bedste vis at give en 1-årig mad, så det bliver en god oplevelse. Og kan vi nu bruge ordet 'nej', og forvente at han forstår det?
Han VIL sidde med sin egen ske, så vi har prøvet at bytte frem og tilbage med en ske, hvor der er mad på. Det var en moderat succes.
Vi bliver begge meget engagerede i at måltidet skal gå godt, så ofte ender vi begge med at prøve at lokke mad i ham, tilbyde ham vand osv., så det kan nok også godt blive lidt forvirrende for ham - må vi desværre indrømme.
Jeg ser frem til dit svar :o)
Hilsen Hanna
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
Viden om børn:
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.