Brev:
Mad - dårlig vane eller kræsen
Kære Helen.
Vores søn spiser meget ensformigt og vi vil rigtig gerne ændre denne dårlige vane, som vi mener det er. Mor var selv kræsen som barn, og ønsker ikke dette for vores søn.
Til morgenmad får han enten havregrød eller smoothie lavet af skyr, lidt mælk og banan og han elsker det. Til frokost hjemme sipser han rugbrød med leverpostej, Philadelphia eller anden natural smøreost, kalkunpålæg, skinke eller hamburgerryg. Agurk vil han indimellem gerne have men det er langt fra hver dag. Han vil rigtig gerne have pasta men typisk kun med smeltet Philadelphia og smør, enkelte gange dog også med bolognaise men han ville ikke spise gulerødderne, ærterne og helst heller ikke kødet. Vi har kunne lokke ris med en mild karrysauce i ham ved at sige at risen ville ned i hans mave og med børnesprog osv. få han til at spise det. Vi vil rigtig gerne at han bare tager sin ske eller gaffel og spiser den mad der er på hans tallerken.
Vi har forsøgt at lave en mini hjemmelavet burger med ost, bacon, hamburger og lidt mayonaise hvis ...
... vi selv har lavet hjemmelavet burger men han vil kun spise brødet. Vi synes det er svært da vi ender med at smide meget mad ud, hvis vi skal lave noget som vi på forhånd ved han ikke vil spise, og derfor ender det ofte med pasta med philadelphia. Han får ofte en halv bolle med smør, lidt youghurt eller lidt smoothie inde sengetid da vi også ved, at han ikke har spist sig helt mæt til aftensmaden.
Hvad angår frugt er det mest banan og æble han vil spise, en sjælden gang pære eller vindruer men det er mest i dagplejen han vil spise varieret, da han ser de andre børn gøre det. Vi ahr spurgt dagplejer om hun oplever ham som kræsen, men det synes hun ikke han er, men der er da nogle ting han ikke vil have. Han er for eksempel ikke til saftevand men kun vand og mælk og kage er han heller ikke specielt interesseret i. Vi føler derfor ikke at han som sådan spiser usundt men bare meget ensformigt.
Hvordan skal vi få ændret denne dårlige vane, og hvor mange bekymringer skal vi have over denne situation?
Venlig hilsen
far og mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
Viden om børn:
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Fladt baghoved
Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.