Brev:
Står op kl. 4 om natten
Kære Helen
Nu har jeg fulgt med her på hjemmesiden, siden jeg fik mit første barn for næsten 5 år siden. Nu har jeg fået barn nummer to, og hun er nu 7 måneder, og nu bliver jeg simpelthen nødt til at bede om din hjælp.
Vores datter blev opereret i maven som to dage gammel, hvilket har den konsekvens, at hun altid har skullet "sidde oprejst" i 30 minutter efter hvert måltid.
Vi var indlagt i over to måneder efter fødslen, og det var først da hun var omkring 3 måneder, at vi kunne få en nogenlunde rytme herhjemme.
Jeg ved ikke, om det er pga., at hun altid har skulle sidde i 30 minutter efter hvert måltid, at hendes søvnmønster er så dårligt, men det har i hvert fald resulteret i, at hun altid har haft store problemer med at sove.
Jeg kan læse, at rigtig mange jo giver en sutteflaske lige inden putning, men det har vi aldrig kunne gøre, da hun jo altid har skulle sidde en halv time derefter, og dermed har vi ikke rigtig haft den ønskede effekt af dette.
Vores største problem er lige for tiden, at hun er så træt om aftenen, at vi bliver nødt til at putte hende mellem 16.30 og 17.30. Vi har forsøgt at få hende til at sove om eftermiddagen, så hun kan holde sig længere vågen, men det gider hun slet ikke. Enten ligger hun bare og snakker, eller også græder hun. Hun kan slet ikke overskue at være så træt, og vi bliver derfor nødt til at putte hende så tidligt. Hun får så en flaske mellem alt fra kl. 20 til 24 om aftenen, og så igen ved 3-tiden, og alligevel står hun op kl. 4, hvor hun er super frisk.
Jeg kan simpelthen ikke få hende til at sove igen, så hun er vågen mellem 1½ -2 timer, hvorefter hun så også er fuldstændig færdig.
Jeg har forsøgt at sætte hendes dag op, så du kan få en ide om den, men det er svært, da de meget sjældent er ens:
Står op kl. 4. Er ...
... frisk og leger og pludrer. Forsøger at give hende en flaske et stykke tid, inden hun skal sove igen, men det er ikke ret tit, hun gider tage den.
Puttes igen ca. kl. 6.
Står op igen mellem 7-9. Får havregrød og vand af kop.
Mellem kl. 10-11 puttes hun til dagens 2. lur.
Sover mellem ½-2 timer, og ved 12-13-tiden får hun grøntsagsmos.
Om eftermiddagen får hun enten en flaske (gider hun oftest ikke have) eller også noget fuldkornsgrød med frugtmos og vand af kop.
Mellem kl. 15-16 forsøger jeg at putte hende, men det lykkes MEGET SJÆLDENT.
Jeg giver hende kartoffel/grøntsagsmos med kød og vand af kop mellem 16-17, og hun bliver puttet meget kort tid herefter, da hun simpelthen er så træt og ked af det og slet ikke kan overskue at holde sig vågen. Det tager så også et godt stykke tid at få hende til at sove, og hun ligger nærmest og græder i søvne.
Hun sover ca. 17.30 og sover så tit indtil mellem 23-24, hvor hun får en flaske og sover til ca. 3, hvor hun også får flaske, og alligevel står hun op. kl. 4.
Som du kan se, så er hendes dag noget værre rod, og selvom jeg forsøger at indføre rutiner, så er to dage næsten aldrig ens, da hendes søvnmønster er så forskelligt og meget dårligt.
Hvad skal jeg gøre? Har virkelig brug for nogle råd og gode ideer til, hvad jeg kan gøre, for at give hende selv og os mere ro.
Ville så gerne kunne putte hende bare kl. 19.00, så hun måske kunne sove til 05.30 i stedet. Jeg har læst rigtig mange af dine dagsplaner, hvor puttetid først er omkring 19-30-20.00, men jeg kan slet ikke se, hvordan Clara nogensinde skal kunne holde så længe. Selvom vi nogle gange har kæmpet med hende lige til kl. 19.30, står hun alligevel op kl. 4 om natten!
Håber, du kan finde hoved og hale i dette meget lange brev.
Venlig hilsen
Charlotte
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Bug Buster
Bug Buster er en metode til at fjerne hovedlus. Joanna Ibarra fra den velgørende organisation Community Hygiene Concern i London har udviklet denne metode og princippet i i Bug Busting er, at du i en og samme arbejdsgang får tjekket for hovedlus og også får fjernet lusene.
Metoden bygger på viden om lusenes adfærd og udvikling og på benyttelse af tættekam, almindelig shampoo og hårbalsam. Behandling med insekticider er således overflødig.
Du kan købe "Bug Buster"...
Body Mass Index - BMI
Body Mass Index er en beregning af hvordan en persons højde passer til personens vægt. BMI defineres som vægten i kg divideret med højden i meter i anden (kg/m2).
Et sundt BMI for voksne ligger mellem 18.5-24.9. Man bruger ikke denne måling til små børn, men i stedet bruger man vækstkurver.
Ved at tegne barnets længde/højde og vægt ind på en kurve, så kan man følge om barnet vokser som det skal.
En tommelfingerregel lyder at små børn fordobler...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder