Annonce

Annonce

Svar: Af med natble


11. oktober 2013

Kategori:
Alder:
5 år, 6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære R

Tak for dit brev :)

Det er helt naturligt at jeres dreng stadig har brug for sin natble og det er som I også har forsøgt at forklare ham, "at hans krop ikke er klar". Det er arveligt - så måske har en af jer forældre eller en af jer forældres søskende også haft tendens til at tisse om natten? Hvis det er tilfældet, så kan det være en rigtig god idé at fortælle ham det, så han ikke føler sig alene.

Og faktum er, at han faktisk ikke er alene. Der er ganske givet andre af børnene i børnehaven som også bruger ble om natten. Han er ikke den eneste - det tror han bare og det tror de alle sammen, og faktisk så er der andre end ham, som hjemme siger at de ikke vil sove ved de andre netop på grund af bleen.. Det er rigtig synd.

Der findes en rigtig fin bog, der hedder "Magnus tisser i sengen", som netop handler om Magnus, der bruger ble om natten og som derfor ikke vil sove hos Mikkel... Du kan downloade den via drynites.com og måske kan du også låne den på biblioteket.

Du kan også bestille en tid hos jeres læge, hvor du og din dreng kan få en snak om det med at bruge ble om natten. Det at tale med lægen, kan være rigtig godt, fordi lægen for det første som "læge og professionel" kan forklare din dreng at det er normalt og at det ikke er fordi der er noget galt med ham. ...


Annonce

... Ligesom lægen kan forklare, hvorfor det sker og hvornår man kan gøre noget ved det, og hvad man kan gøre. Og samtidig kan din dreng føle, at du tager ham alvorligt, at du lytter og faktisk gerne vil hjælpe ham.

Der findes forskellige muligheder - man kan behandle med medicin, man kan behandle med alarm/ringeapparat. Og det er en lægelig vurdering, hvornår man vil behandle og hvad man vil behandle med. De fleste børn vokser fra sengevædning før de fylder 7 år og derfor ser man ofte tiden an... men igen er det jo individuelt og derfor skal lægen være med inde over.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Man kan naturligvis også skære ned på væskeindtaget om aftenen eller begynde at føre væskeregnskab, for at holde øje med hvor meget han drikker og hvornår - ligesom man også kan prøve at følge ham ud på toilettet sen aften (når I selv går i seng), få ham til at tisse af og så håbe at han derefter kan holde sig tør til næste morgen tidlig. Det virker nogle gange, men det kræver at han selv er indstillet på det. Skal han sove hos en ven eller hos bedsteforældre eller andre, så kan de naturligvis også vække ham og følge ham på toilettet sen aften...

Igen synes jeg dog at I bør drøfte med lægen, hvad årsagen er og hvad lægen derfor tænker vil være den bedste strategi for jer og jeres dreng :)

Rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Nervøs for potte

Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Blefri

Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Colostrum (råmælk)

Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.

Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.

Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...

Læs mere i Babylex

Fødetaske

En fødetaske er den taske, som du skal bruge, imens du er på hospitalet, når du skal føde. Uanet om du skal føde ambulant eller være på barselsgangen i flere dage, så er det rart at have lidt ting pakket og parat.

Til selve fødslen vil nogle kvinder medbringe tøj, som de kan føde i, hvor andre kvinder vil bruge det tøj, som man får udleveret på sygehuset. Det kan være rart, at du har dine egne toiletartikler, shampoo, børste, tandbørste, hårelastikker osv. men derudover så er det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.

Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)

Kærlig hilsen
Christine, mor til to


Annonce