Annonce

Annonce

Brev:

Vores dreng hører ikke efter


8. oktober 2013

Kategori:
Alder:
7 år, 2 mdr.

Vores dreng hører ikke efter

Kære Helen.

Jeg søger et godt råd til, hvordan vi i vores hverdag får vores børn og især vores søn på 7 år til at høre bedre efter i dagligdagen.

Vi har tre børn hvoraf han er den ældste. Han har to mindre søskende, en på 3 år og en 9 mdr. Vi har været i kontakt med en psykolog gennem åben rådgivning i kommunen i forbindelse med at rådgive om hans adfærd, der også på andre områder volder nogle gnidninger i hverdagen, som vi gerne vil arbejde med. Hendes forslag var, at når der var noget vi eksempelvis vil have ham til at lade værre med, skal konsekvensen være at skære i hans ”spilletid”. Da vi svarede at vi gerne ville undgå disse konsekvenser, hvor der ikke umiddelbart er sammenhæng mellem det han gør og konsekvensen, blev vi mødt at et meget uforstående ”Jamen hvordan får I ham så til at høre efter ?” – Og så må jeg jo indrømme at vi kommer til kort, for det er netop et af vores store frustrationspunkter. Det kan være når vi be’r ham om at ”at slukke for Ipad’en, ta’ tøj på, komme og spise” alle de situationer hvor vi be’r ham om noget, der opstår der frustration fra vores side, fordi han bare ikke gør det.

Vi forsøger os med metoden: Om 5 minutter skal du slukke/komme etc. Derefter: Nu vil gerne ha’ at du slukker/kommer etc…. (ingen trusler om straffe), men der sker ofte ikke noget og efter to-tre påmindelser, må vi hen til ham og hjælpe ham med at slukke for Ipad’en eller gå ud på badeværelset eller ta’ overtøj på. Det går ...


Annonce

... også nogenlunde, men det er et kæmpe irritationsmoment, og derfor bliver vi ofte irriterede på ham og det ender med at vi vrisser eller skælder ud. Skæld ud er jo heller ikke en hensigtsmæssig opdragelsesmetode og så er det ikke særlig rart for nogen af parterne. Samtidig oplever vi det som et problem når vi er sammen med andre fordi de også irriteres over at han ikke, som de andre børn, kommer når der bliver kaldt etc.

Det jeg søger er nogle konkrete råd til, hvordan vi på en ordentlig måde (uden trusler, straf og konsekvens, men anerkendende) får lært vores søn (og vores andre børn) at ”høre efter”. Ved aftensmaden har vi eksempelvis indført at der bliver sagt værsgo’ én gang og så må han ellers komme når det passer ham, men han ved at maden bliver ryddet af bordet efter ca. 40 min. Det har faktisk fungeret næsten efter hensigten for han er blevet meget bedre til at komme og spise og spiser uden det store brok. Men det betyder også at der ofte går 3-10 min. fra vi andre har sat os og til han kommer. Og især når vi er ude eller har gæster kan jeg godt mærke at den er svær at overholde for jeg synes jo grundlæggende at det er almindelig pli, at når nogen har knoklet for at lave mad, så viser man den respekt at komme og sætte sig når man bliver budt til bordet. Derfor vil jeg gerne ha’ at han kommer når der bli’r sagt værs’go.

Jeg håber du kan hjælpe med nogle gode værktøjer, så vi undgår de frustrerede situationer.

Med venlig hilsen

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. oktober 2024 | Sovevaner | 8 år, 2 mdr.

8 årig med hjemve

Kære Helen Vores datter, som fyldte 8 år i august, har rigtig svært ved at...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2024 | Opdragelse | 6 år, 8 mdr.

Dårlig opførsel og drillerier

Hej Helen. Tak for dine tidligere gode svar til storebror der i dag er 15...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Episiotomi - Epis

Episiotomi eller Epis er, når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det, for at barnet bedre kan komme ud.

Der findes to typer af Episiotomi:

1. Man kan klippe lodret ned fra skedeåbningen til endetarmen. Dette klip heler ofte let op, men det anvendes ikke så meget mere, da der er risiko for, at klippet udvider sig og bliver længere, når barnets hoved passerer forbi - og derved...

Læs mere i Babylex

Seng

Mange babyer har ikke brug for tremmeseng i begyndelsen, da sengen vil være for stor og dermed for utryg for barnet. I begyndelsen kan man derfor stille liften i tremmesengen, hvis man ønsker at barnet skal sove i sengen der.

Et barn vil ofte kunne bruge tremmesengen til det er ca 2.5-3 år gammelt og det er vigtigt at vælge en god seng. Her er lidt overvejelser og gode råd:

- Vælg en seng, som måler ca 110 cm x 55 cm. Den størrelse passer til de fleste børn indtil...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annonce