Brev:
Søvn 6 mdr
Hej Helen!
Har skrevet til dig mange gange og har haft god gavn af dine spørgsmål. Denne gang vil jeg gerne have hjælp til vores nattesøvn. Vores baby har altid sovet dårligt, både nat og dag, han har haft rigtig mange opvågninger. Han er tjekket for øreproblemer osv. han har IKKE ondt.
Han er efter lang tid begyndt at sove godt i løbet af dagen ca 3-4 timer fordelt på 2-3 lure. Men natten er blevet værre end den nogensinde har været før. Og tro mig, den var slem før. Vi hænger snart ikke sammen mere herhjemme, trods vi skiftes til at tage ham. Ham vågner i et skrig, mit barn græder ikke han skriger, så han er helt manisk. Han vågner hver halve til hele time natten igennem, nogle gange for at få sut, andre gange for at få flaske og han stopper ikke før han får en af delene. Han er nu begyndt at vågne op og skrige, hvor værken flaske eller sut hjælper, han har stadig lukkede øjne og vi blir simpelthen nødt til at tage ham med ud til spejlet/tænde lyset eller tænde fjernsynet for at få ham vægget og så er der ro med det samme ellers forsætter det bare i en VOLDSOM køre hvor han skriger og skriger, det er så voldsomt at være vidne til.
De har set disse ture på sygehuset og siger bare det er temperament. De har ingen råd, men kan godt se det er voldsomt. Mit spørgsmål er, hvorfor vågner sådan en lille dreng og græder så voldsomt i hysteri. Hvad vækker ham?
Vi har prøvet alt føler jeg. Vugge ham, nusseklud, lade ham skrige lidt (virker overhovedet ikke), sove i eget værelse, sove ved os i sengen, sove i egen seng ved siden af os, sove i barnevogn ved os. Tror det ville hjælpe meget hvis han ikke var så afhængig af at han skal have den flaske for at sove og komme videre i søvnen, men hvordan? Og hvordan gør man sådan han kan komme videre ...
... i søvnen uden sut og evt bare med sutteklud? Det værste er dog at han nu er begyndt at have de her opvågninger hvor han ikke stopper ligemeget hvad vi gør. Jeg lyver ikke når jeg fortæller at vi i ca 5 måneder nu har været oppe op mod 25 gange om natten, for at gøre et eller andet. Han kan simpelthen ikke sove videre uden vores hjælp og det bliver faktisk nogle gange værre hvis vi tager ham op for at trøste.
Nogle dage går det underligt nok godt, men det er sjældent og aner ikke hvad vi gør anderledes de dage. Vi har været på grød i små to måneder, men det interessere ham bestemt ikke særlig meget, interessen er nærmest dalet. Syns jeg har læst meget om søvn i dine bøger og dette forum. Men intet syntes at hjælpe. Når jeg ligger ham til at sove, så falder han i søvn med flasken i munden og vågner op ca en halv timer efter og vil have det sidste, dette er næsten konsekvent, han sover ikke videre hvis han ikke får den. Han får mellem 2-4 flasker i løbet af nat/tidlig morgen, det kommer an på hvor slem natten er. Det er ikke altid han spiser dem, men finder ikke ro uden.
Har læst dit råd om at man skal fjerne flasken inden de sover helt, men det er svært for han lukker konsekvent sine øjne når han skal spise og tager hænderne og til øjnene og ligger og gnider, så ved simpelthen ikke hvornår det øjeblik er:-(
Håber du har et råd, vi er nået dertil at vi blir nødt til at have ham passet en nat i ugen for at vi får noget ordentlig søvn, vi tager fx hjem til mine svigerforældre og så tager de ham en nat, i mens vi sover ved dem. Der er ingen forskel, når det er dem der har ham.
Håber du kan hjælpe med et godt råd.
Hilsen
Den trætte og fortvivlede, der havde håbet at min baby ville sove igennem nu i hvert tilfælde 5-6 timer ad gangen:-(
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Salg af modermælk
Især for tidligt fødte børn har stor glæde af at få modermælk og derfor køber flere børneafdelinger modermælk til disse børn.
Hvis du producerer meget mælk vil det derfor være en rigtig god idé at sælge noget at din mælk.
Da mælken især i de første 2 mdr er meget næringsholdig, er det især denne mælk, som man er interesseret i. Det er også vigtigt at mor ikke er ryger og ikke tager medicin.
Du kan henvende dig til Kvindemælkscentralen på Hvidovre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.
Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder