Brev:
Urolig søvn mv
Kære Helen
Jeg har en skøn datter på 8 1/2 mdr. Jeg er 100. % alene med hende.
Hun er begyndt at kravle her for 3 uger siden. Hun er lige blevet vejet til 9,5 kg. Får ofte ad vide at hun virker meget blid, harmonisk og er ofte glad.
Jeg tror dog jeg har fået udviklet en dårlig vane med afhængighed af sut/ en tår vand. Hun bliver nu puttet ved at jeg lægger hende i hendes egen seng. Hun bliver ofte lidt ked af det indtil hun får sin flaske. Hun når næsten at falde i søvn og hun får sutten med det samme. I øjeblikket vågner hun ofte i løbet af aften. Sætter sig op. Rokker frem og tilbage. rejser sig op og bare total urolig..... Nogen gange kan jeg bare ligge hende ned igen, men synes der er en tendens til at hun bliver ked af det. Forsøger at berolige hende, men må nogen gange tage hende op. Ligger hende igen, men ...
... falder først til ro når hun får en tår vand eller hvis der er lidt mælk tilbage i flasken.
Jeg har læst i din bog om søvn, men kan ikke rigtig finde ud af hvordan jeg får hende videre i søvnen uden mælk, vand eller sut. Især i de situationer hvor hun bliver så ked af det.
Jeg ammer ikke mere. Stoppede ved ca 6. 1/2 mdr. Hun får 3 flasker/dag. Den ved middagslur er dog ofte kun ca 80 ml hun drikker.
Hun puttes ca kl 19. Her drikker hun gerne en hel flaske. Og så får hun ca. 150 ved 22 tiden. Min egen SP mener dog jeg skal droppe denne, da hun er stor nok til at undvære. Så har trappet lidt ned med mængden i første omgang. Dette også for at øge hendes appetit i løbet af dagen.
Det skal dog siges at hun,har været meget forkølet de sidste par dage. Det har jo på ingen måde gjort nattesøvn bedre ... :-((
Hilsen mor til Alma
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Ruske
Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.
Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...
Udstyr til nyfødt - tjekliste
Når du er gravid og første gang besøger en babyudstyrsforretning, så kan du blive helt svimmel over alt det udstyr du kan købe. Tænk fremad når du skal vælge - meget babyudstyr er dyrt og bruges kun i kort tid. Derfor kan visse ting med fordel købes brugt, eller måske kan I låne eller arve. Det kan godt betale sig.
En tjekliste over babyudstyr, som kan være godt have have klar før fødslen:
- Autostol - nødvendigt, hvis I skal fragte baby i bil fra sygehuset og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.