Brev:
19 måneder og mad
Hej Helen.
Vi har brug for nogle råd om vores dejlige dreng, Kasper, på 19 måneder og mad! Han er en stor, stærk og sund dreng.
Vi har altid i perioder kæmpet med at få ham til at spise - specielt morgenmad og frokost. Han er en ret temperamentsfuld dreng, så hvis der er det mindste, kan det ødelægge meget for madsituationen. Vi oplever lige nu at ingen måltider herhjemme fungerer, hvorimod i vuggestuen er der ingen problemer. (Han får serveret varm mad i vuggestuen hver dag).
Til morgenmad får han havregrød og et glas mælk. Han spiser selv tre-fire skefulde, men derefter mader vi ham med diverse afledningsmanøvrer, da han ellers ikke får mere at spise.
Frokost har altid været det sværeste måltid. Kasper er ikke glad for brød generelt. Specielt rugbrød nægter han at spise. Vi har forsøgt os med diverse andre grove brødtyper, og er i perioder også lykkedes os at få i ham (med leverpostej) - det fungerer allerbedst, hvis vi er på tur, og han får lidt at spise i klapvognen e.lign. Men det er jo ikke noget vi kan praktisere hele tiden. Situationen ved bordet ved frokosten er, at han er skeptisk fra start, vender hovedet og skubber tallerkenen væk fra sig. Vi har både forsøgt afledningsmanøvren, og at lade ham være for at se ...
... om han selv spiser, uden at vi blander os - stadig uden held.
Indtil for 14 dage siden er aftensmaden gledet fint ned. Han har altid spist godt, og har smagt en masse forskelligt mad fra start. Vi har ikke haft oplevelsen af at have en kræsen dreng. Nu oplever vi at morgen- og frokostsituationen gentager sig ved aftensmaden. Hvad der før var 'uhhmmm', er nu 'aaad'. Han skaber sig, græder og skriger 'maaad' (Tak for mad) allerede inden han har smagt på maden. Det skal lige nævnes at pastaskruer accepterer han - men det kan han vel ikke få hver eneste dag.
Mellemmåltider som ikke nødvendigvis behøver at foregå ved bordet, går fint. Han elsker frugt, youghurt o.lign.
Vi kan ikke lade være med at undre os over, at der ingen problemer er med ham i vuggestuen, eller når vi er ude hos andre at spise.
Vi har brug for et råd til at få vores dreng til at spise herhjemme. Hvad skal stille op, når han ikke vil spise det vi serverer for ham til hovedmåltiderne (udover pastaskruer ;-)) og hvordan takler vi situationen når han skaber sig, og går i baglås.
Vi er så ked af, at skulle se frem mod weekenden og vide, at det bliver en kamp at få ham til at spise.
Håber du kan give os nogle gode råd.
Med venlig hilsen
Natalie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.
Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
Viden om børn:
Skråstol
Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.
Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...
Fisk og børn
Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.
Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.
Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.