Brev:
Mad og rytme
Kære Helen,
Vores datter er nu blevet 6 mdr og vi kæmper li nu på at få en rytme især ift mad. Julie har altid haft svært ved spise og sove. Nu går det godt med at give flaske, men ik så godt med grød og mos. Hun sover godt om natten, men ik om dagen.
Vores rytme er således at hun vågner ved 6-6.30 og får flaske. Hun bliver hurtigt træt og bliver puttet kl ved 8-8.30 hvor hun sover 30-45 min. Når hun vågner prøver vi med grød men det bliver kun til 50 ml og lidt vand, derefter giver jeg flaske. Det samme sker efter næste lur hvor hun istedet får mos. Nogle gange kan hun godt sove længere men det er ik så tit, og kun hvis man er heldig at få hende forbi den lette søvn. Hun har tit svært ved den sidste lur som gerne skulle slutte ved 17 tiden da hun bliver puttet kl 19. Det gør at hun så er temmelig træt når hun får mos igen kl 17.30. Kl 18.30 har vi putte ritual og får flaske 250 ml drikker hun, og bliver lagt og falder selv i søvn. Hun vågner mellem 2 og 4 og får flaske hvor hun tager 200 ml.
Vi er begyndt at give allomin 2 til natten fordi hun begyndte at vågne tidligere end hun plejede.
Vores store problem er altså ...
... at få hende til at ville have grød og mos. Hun virker til det ik interesserer hende og stopper hurtigt med at ville åbne munden. Det er også svært at finde det rigtige tidspunkt for hvornår hun er mest oplagt når hun sover så små lure om dagen. Hvornår skal vi begynde at give tykkere mad og øge antallet af måltider til 4?
Hvis der er et måltid hun slet ik vil have noget, skal jeg så prøve igen lidt senere eller holde mig til de faste tidspunkter?
Jeg prøver desperat noget nyt hele tiden og det er nok heller ik så godt, hvordan er dit forslag til rytme, når hun sover som hun gør?
Hvad er en acceptabel mængde grød og mos pr måltid?
Hun er ik begyndt at krybe endnu og det er alle de andre børn i mødregruppen, er det normalt? Og hvad kan jeg evt gøre for at hjælpe det på vej? En forklaring kan være at vi har været på ferie i USA hvor hun nok sad for meget i klapvogn og autostol og lå for lidt på maven, det har vi så arbejdet på iden vi kom hjem, men flere af de ting hun var begyndt på inden vi tog afsted er hun stoppet med igen ;(
Nå men det var en del spørgsmål som jeg havde samlet sammen
Mange hilsner
Kristina
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Barselsbesøg
I nogle kommuner tilbyder sundhedsplejersken at komme på besøg meget hurtigt efter fødslen. Dette sker hvis fødslen f.eks. er foregået hjemme, eller hvis moderen er gået meget hurtigt hjem efter fødslen.
Også jordemødre tilbyder nogle gange barselsbesøg i hjemmet, hvis kvinden er udskrevet inden for 48 timer efter fødslen eller hvis der er tale om en hjemmefødsel. Man taler normalt om et barselsbesøg når sundhedsplejerske eller jordemoder kommer på besøg i hjemmet 3-5 dage efter...
Lus hos børn
Rigtig mange familier oplever, at deres børn kommer hjem med lus, og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:
1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, men hvis lusene er tørre eller kun let fugtige, så bevæger de sig rundt. Våde lus er derfor lettere at få fat i. Sæt barnet på en stol foran dig, så du sikrer dig en god arbejdsstilling. Det tager tid at kæmme hår.
2. Så kommer du en god portion balsam...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.