Annonce

Annonce

Brev:

Mad og rytme


28. august 2013

Alder:
6 mdr.

Mad og rytme

Kære Helen,

Vores datter er nu blevet 6 mdr og vi kæmper li nu på at få en rytme især ift mad. Julie har altid haft svært ved spise og sove. Nu går det godt med at give flaske, men ik så godt med grød og mos. Hun sover godt om natten, men ik om dagen.

Vores rytme er således at hun vågner ved 6-6.30 og får flaske. Hun bliver hurtigt træt og bliver puttet kl ved 8-8.30 hvor hun sover 30-45 min. Når hun vågner prøver vi med grød men det bliver kun til 50 ml og lidt vand, derefter giver jeg flaske. Det samme sker efter næste lur hvor hun istedet får mos. Nogle gange kan hun godt sove længere men det er ik så tit, og kun hvis man er heldig at få hende forbi den lette søvn. Hun har tit svært ved den sidste lur som gerne skulle slutte ved 17 tiden da hun bliver puttet kl 19. Det gør at hun så er temmelig træt når hun får mos igen kl 17.30. Kl 18.30 har vi putte ritual og får flaske 250 ml drikker hun, og bliver lagt og falder selv i søvn. Hun vågner mellem 2 og 4 og får flaske hvor hun tager 200 ml.

Vi er begyndt at give allomin 2 til natten fordi hun begyndte at vågne tidligere end hun plejede.

Vores store problem er altså ...


Annonce

... at få hende til at ville have grød og mos. Hun virker til det ik interesserer hende og stopper hurtigt med at ville åbne munden. Det er også svært at finde det rigtige tidspunkt for hvornår hun er mest oplagt når hun sover så små lure om dagen. Hvornår skal vi begynde at give tykkere mad og øge antallet af måltider til 4?

Hvis der er et måltid hun slet ik vil have noget, skal jeg så prøve igen lidt senere eller holde mig til de faste tidspunkter?

Jeg prøver desperat noget nyt hele tiden og det er nok heller ik så godt, hvordan er dit forslag til rytme, når hun sover som hun gør?

Hvad er en acceptabel mængde grød og mos pr måltid?

Hun er ik begyndt at krybe endnu og det er alle de andre børn i mødregruppen, er det normalt? Og hvad kan jeg evt gøre for at hjælpe det på vej? En forklaring kan være at vi har været på ferie i USA hvor hun nok sad for meget i klapvogn og autostol og lå for lidt på maven, det har vi så arbejdet på iden vi kom hjem, men flere af de ting hun var begyndt på inden vi tog afsted er hun stoppet med igen ;(

Nå men det var en del spørgsmål som jeg havde samlet sammen

Mange hilsner

Kristina

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.

Vågenperiode om natten

Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.

Urolig i aften- og nattetimer

Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gylp

Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.

Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.

Læs mere i Babylex

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dine hurtige svar, dine tanker og gode råd hjælper mig meget!

Knus fra mig


Annonce