Annonce

Annonce

Svar: Skrigeture før afføring


23. august 2013

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Hej med dig

Hvor er det dejligt at høre, at primperan har haft god effekt på din mælkeproduktion og at amningen lige nu derfor kører bedre - super!:)

Du fortæller at afføringen er "baby-remoulade" og det lyder derfor ikke som om at din dreng har hård mave eller svært ved at komme af med afføringen. Og normalt når man giver afføringsmiddel, så er det hvis barnet har hård mave ...

Der sker dog ikke noget ved at forsøge med lidt laktulose, for at se om det giver en forskel. Laktulose virker ved at blødgøre afføringen og påvirker således ikke tarmens bevægelser. Det giver således ikke en "doven tarm" og du kan derfor godt give ham det uden at være urolig.

Det kan være en fordel at give ham det to gange dagligt og han må få 1 ml pr kg han vejer. Du kan starte med at give lidt mindre og så øge dosis efter hvordan han reagerer. Hvis han f.eks. vejer 6 kg, så kan du give ham 3 ml morgen og 3 ml aften - til at starte med kan du prøve med 2 ml morgen og 2 ml aften og hvis dette ikke har nogen effekt, eller hvis det virker for voldsomt, så kan du justere lidt op og ned. Det virker så sandsynligvis dagen efter.

Supplerer du amningen med modermælkserstatning, så kan du overveje at forsøge med en anden type ...


Annonce

... erstatning. De virker forskelligt. Semper laver blandt andet "Syrnet Allomin" (den grønne), som er til børn med tendens til forstoppelse. Du kan også prøve med NAN HA, som har devist hydrolycerede proteiner, det kan også virke positivt på træge maver.

Det kan være en rigtig god idé at massere hans mave. Du kan komme lidt badeolie på fingrene og med et par fingre massere i urets retning rundt omkring navlen. Du kan også cykle med hans ben og hjælpe ham med at bukke og strække benene. Når du bevæger hans ben, så sættes der også mere gang i maven. Og så kan du også prøve at trykke ham lidt under fødderne, massere hans fodsåler, - det kan også hjælpe nogle børn :) Nogen har glæde af zoneterapi ...


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Du kan også drøfte med jeres læge om din lille dreng kunne have glæde af mælkesyrebakterier. Det anbefales nogle steder til børn der er født ved kejsersnit, fordi de ikke får samme tarmflora med sig, som børn der fødes vaginalt. Jeg ved fra dit tidligere brev at din dreng netop er født ved kejsersnit. Mælkesyrebakterier kan gives i flydende form, det kan f.eks. være Bifiform minidråber eller BioGaia. Tal med lægen om, hvorvidt det er noget du skal forsøge.

Jeg håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navn - navngivning

Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.

Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.

Læs mere i Babylex

Mellemmåltider børn

Børn har brug for at få 3-4 mellemmåltider i løbet af dagen. Børn over 1 år bevæger sig ofte meget og mellemmåltiderne sikrer deres energibehov. Derfor skal mellemmåltider også være sunde.

Mellemmåltiderne vil ofte ligge formiddag, eftermiddag, før aftensmaden og som godnatmåltid.

Mellemmåltider kan være:
- Grovbolle f.eks. havregrynsboller, eller grovbrød med lidt frugt
- Rugbrødssnitter med smør, ost, frugt
- Frisk frugt, råkost,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for dit svar. Det var lige hvad jeg havde brug for!

Tak fra Emmas (18 måneder) mor


Annonce