Annonce

Annonce

Svar: Skilsmisse - hvad er bedst for barnet


22. august 2013

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Opdragelse.

Kære Maria

Tak for dit brev :)

Jeg er oprigtigt ked af at høre, at I forældre har valgt at gå fra hinanden. Det er naturligt en rigtig hård beslutning og noget som påvirker jer alle tre og det er bestemt ikke let - især ikke, når man har et barn sammen, for et eller andet sted, så vil det jo gå ud over barnet og det vil være helt naturligt at jeres dreng reagerer.

Det er derfor helt normalt at du mærker at jeres dreng lige nu bliver mere ked af det, pylret, mangler overskud - også selvom I forældre er blevet enige om, hvordan det skal være og i fælleskab har fundet en løsning, så er det jo en helt ny situation for jeres dreng. Han er stadig så lille at han ikke kan forklares, hvad der sker. Han kan ikke forberedes og kan ikke forstå - og han står lige nu i en meget forvirrende situation, som han naturligt reagerer på. Og faktisk kan man sige at det jo er et sundhedstegn, at han reagerer, det er bedre, end hvis han virkede fuldstændig upåvirket af situationen ...

Det lyder som om at I forældre er enige om en ordning, hvor jeres dreng er sammen med far i weekenden, er hos mor i hverdagene, har samme rutine i vuggestuen osv. Det lyder som en rigtig god idé at I forældre bor tæt ved hinanden, så hverdagen ligner sig selv så meget som muligt - ikke bare nu, men også når jeres dreng bliver ældre, skal til at have venner med hjem fra børnehave, skole osv. Deltage i forskellige fritidsaktiviteter, børnefødselsdage osv. Jo tætter i bor på hinanden, jo bedre vil han kunne gøre disse ting :)

Der findes ikke en fast løsning på "samvær". Det er helt individuel og lige nu skal I gøre det, som I finder bedst. Og så må ordningen justeres efter behov og de signaler jeres dreng viser behov ...


Annonce

... for. Nogle gange vil han måske savne sin mor i weekenden og du kan komme forbi - andre gange vil han savne fra i hverdagen og far kan komme forbi ... I må se hvad tiden bringer.

Han har heldigvis en alder nu, hvor han begynder at forstå at I ikke er forsvundet selvom I ikke kan ses og han begynder også at kunne forstå små forklaringer og kan finde trøst i små ord som "du ser far igen" - det kan være en god idé at I giver ham et lille fotoalbum med billeder af jer hver især, ting som betyder noget for ham osv. som han kan kikke i. Og I kan tale med ham om det og sætte ord på og berolige, så han føler at I stadig er der og at det er okay at tale om den anden forældre, det er okay at savne.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis det viser sig problematisk for jer at blive enige om, hvordan det skal fungere fremover, så kan I altid kontakte statsforvaltningen og bede om at få børnesagkyndig rådgivning. Man kan godt få børnesagkyndig rådgivning, selvom man ikke har en sag kørende i statsforvaltningen. Det er ofte en børnepsykolog eller en socialrådgiver der giver denne rådgivning. De vil være gode til at rådgive, da de sidder med en stor viden omkring netop skilsmisser og deleordninger i det daglige.

Jeg synes bestemt at I skal kontakte vuggestuen med det samme. Det er vigtigt at de ved besked. Det er vigtigt at pædagogerne er opmærksom på jeres dreng og på hans reaktioner - og at de ved, hvorfor han i visse situationer måske pludselig reagerer anderledes end han plejer, ligesom de naturligt vil kunne tale med ham, trøste og berolige ham på en anden måde, når de ved, hvad der foregår derhjemme.

Jeg håber du kan bruge disse tanker lidt videre og ønsker jer alle tre rigtig meget held og lykke, stort knus med på vejen :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:

19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.

Hører ikke efter og sut

Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2025 | Opdragelse | 4 år

Sur 4 årig pige der råber meget

Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.

Hjælp til barn der er bange

Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Reaktion på at være blevet storesøster

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tvillinger og trillinger

Du er berettiget til børnetilskud, hvis du føder tvillinger og trillinger. Du får også automatisk udbetalt børnetilskud, hvis du har adopteret flerlinger. Du kan få børnetilskud til og med det kvartal, hvor dine børn fylder 7 år.

Tal også med din sundhedsplejerske om muligheden for at komme med i en gruppe for mødre/fædre med flerlinger. Det kan være rigtig rart at møde ligestillede, drøfte de forskellige glæder og udfordringer, som børn giver, og rigtig mange har også stor glæde...

Læs mere i Babylex

Vitaminer præmatur

Børn der er født præmaturt, det vil sige børn som er født før 37 uge, anbefales følgende kosttilskud:

D-vitamin - 10 mikrogram (400 IE) dagligt. D-vitamin gives som dråber, samt
Jerntilskud:

Fødselsvægt <1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt til 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt i 6 måneder.

Børn som får mere end halvdelen af deres ernæring dækket af modermælkserstatning skal have ½ dosis jern, dvs. ca 4 mg hver dag...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit uddybende svar..... Der er lige pludselig en masse ting der hænger bedre sammen for mig.

Tak fra Anja, med mindre ondt i brysterne


Annonce