Brev:
Renlighed - 2,5 årig dreng
Hej Helen
Nu har vi igen brug for lidt råd :)
Denne gang er det om renlighed vedr. vores søn på 2,5 år. Da han slet ikke viste nogen som helst interesse, eller sagde når han skal tisse, har vi valgt at ligge faste tider til toiletbesøg, som du har skrevet til andre. Vi prøvede at følge op på det og det har været lidt svært at få ham til at sidde på toilettet i mere end 1 minut, og de 2 første uger, har han heller ikke fået tisset på toilettet.
Vi har så også givet besked til vuggestuen om at de gerne må lade ham sidde på toilettet. Og der har vi så fået at vide at det ikke er altid han vil sidde på toilettet. Da jeg lige var begyndt at tro, at han måske ikke er helt klar til det, og overvejede at stoppe med det, har jeg fået at vide, at han i vuggestuen selv sagde at han vil tisse på toilettet, og har tisset 2 gange samme dag.. Han er så efterhånden begyndt at være mere ...
... bevidst om det og er begyndt at sige når han kan mærke at han tisser, men han siger det stadig ikke hver gang.. og det er ikke altid vi når på toilettet. Der hjemme har vi kun nået på toilettet 2 gange i løbet af 4 dage, også tror jeg at ikke han når at sige det til tiden og kommer til at tisse i bleen. (men nu har vi ikke ferie eller noget, så er det er efter arbejdstid og i weekenderne)
Nu vil jeg gerne høre om hvad vi så skal gøre..? Jeg spørger ham indimellem om han skal tisse, og hvis han er i gang med at lege eller noget anden spændende så siger han altid nej, og det er heller ikke altid jeg kan få ham på toilettet på de faste tider. Som sagt så tisser han stadig i bleen selvom han også tisser på toilettet engang imellem.. har nu nogle gode råd til hvad vi skal gøre fremover?
Håber du har nogle råde råd til os så vi kan få lidt styr på renligheden :)
På forhånd tak.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
12. januar 2025 | Udvikling | 3 år
Hej Helen Vores datter er nu 3 år og bliver itvivl om hvad der forventes af...
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
Viden om børn:
Svangerskab
Svangerskab er et andet ord for graviditet. Det betyder at en kvinde bærer et barn i sig, man kan sige at "hun er svanger" = "at hun er gravid". Man kan også sige "gennemføre svangerskabet", "afbryde svangerskabet", "først i svangerskabet" "sidst i svangerskabet" osv.
Svangerskab bruges ofte, når man taler om svangerskabsforgiftning. Se derfor "svangerskabsforgiftning".
Vitaminer børn
Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer til børn:
- D-vitamin gives dagligt til alle børn, fra barnet er 14 dage, og til det fylder 4 år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder særlige regler for D-vitamin til børn med mørk hud, og børn som får modermælkserstatning.
- Jern-dråber gives til børn, der er født for tidligt (< 37 uger) og til alle børn, som har en fødselsvægt på under 2500 gram. For tidligt fødte børn har behov for...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.