Annonce

Annonce

Brev:

Kan vi gå væk fra amning før middagslur?


14. august 2013

Alder:
8 mdr.

Kan vi gå væk fra amning før middagslur?

Kære Helen

Vores datter er knapt 8 måneder; måler 71 cm og vejer 8 kg og nu kommet godt i gang med at kravle. Jeg skriver for at bede dig om lidt vejledning i forhold til amning, nu hvor far har overtaget barslen.

Da vores datter var mellem 6 og 7 måneder forsøgte vi at give hende flaske ca. 5-6 gange før hendes middagslur mhp. at far skulle kunne give hende mælk, når jeg skulle på arbejde. Det endte hver gang med skrål og protest, og jeg bukkede under for at give hendes bryst, da det var det eneste, der kunne tilfredsstille den lille. Jeg forsøgte også med en tudkop, men det lod heller ikke til at være sagen, da hun blev meget ked af det og frustreret.

Ifølge dine dagsplaner bør børn jo have mælk inden middagslur, op til de er 10 måneder. Men da det ikke en holdbar løsning at bruge flaske eller tudkop med tilskudsblanding som erstatning for amning inden middagsluren hos os, vil jeg høre dig, om to ting:

1) kan jeg lægge amningen på et andet tidspunkt?

2) kan far give hende noget andet til middagsluren i stedet for? Vi har tilstræbt os på at gøre overgangen til at far overtog barslen helt blidere ved at starte stille og roligt med at jeg flexede på arbejde og var væk nogle timer ad gangen, hvorefter jeg har været hjemme til at amme hende kl. 13-14. Men er hun klar til at undvære mælk her?

Jeg kan fortælle, at vores datter stadig sover meget let og har problemer med at komme videre i søvnen efter 40 minutters intervallet, selv om vi forsøger ...


Annonce

... at ”fange hende”, inden hun vågner ved at trille med barnevognen. Hun vågner kl. 6-7, men spiser næsten ikke noget af den havregrød, vi serverer, kl. 7.30. Hun lader til at have større appetit til frugtmos og blød frugt i hånden kl. 9-9.30 og af og til rest fra morgenmad. (Hvis hun står op kl. 6, vil hun typisk have brug for 2 formiddagslure; en før og en efter formiddagsfrugt). Herefter sover hun som regel formiddagslur på 40 min-1 time og spiser frokost kl. 11.30.

Indtil nu har jeg jo ammet hende ved 13-13.30-tiden, hvorefter hun sover 30-40 minutter. Kl. 15.30 spiser hun en lille portion havregrød med frugtmos som topping, frisk frugt i hånden og vand af kop. Kl. 16.30 sover ½ – 1 time. Kl. 17.30 aftensmad (grøntsagsmos med kød eller fisk; fuldkorns suppehorn med kødsovs er også et hit).

Kl. 19 starter putteritual med god amning fra begge bryster og falder i søvn hen mod kl. 20. Ammes kortvarigt kl. 24-01. Ammes kortvarigt kl. 04.30 og sover videre hos mor. Ammes kortvarigt kl. 06 og sover af og til videre til kl. 7. Har dog også af og til opvågninger kl. 22 og 02, hvor jeg først forsøger at hjælpe med stillingskift etc., men hvor hun ofte kræver bryst for at falde til ro, da hun ikke bruger sut.

Jeg er klar over, at hendes mælkeindtag om natten kan gå ud over hendes appetit om morgenen, men hun spiser egentlig fint i løbet af resten af dagen. Synes du, der er noget vi kan gøre anderledes i forhold til dagsplanen generelt?

Kærlige hilsner
Kristina

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bleer

Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.

Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...

Læs mere i Babylex

Forkølelse

Hvis det lille barn er forkølet, kan han/hun få besvær med at spise, da det er svært at få vejret ordentligt igennem næsen. Det betyder også, at barnet kan have svært ved at sove.

Her er et par gode råd:

- Hæv hovedenden, der hvor barnet sover, med et par bøger eller et sammenrullet håndklæde under madrassen

- Brug lidt modermælk eller saltvand som næsedråber. Dryp det direkte ned i næsen. Du kan evt. bruge en lille ske eller en pipette. Saltvand og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak igen for dine svar, jeg bliver så meget klogere :-).

Du rammer så præcist!

Glad påske til dig :o)

Mor til pige på 2 måneder


Annonce