Brev:
Vil ikke sove
Kære Helen,
Har den skønneste lille dreng på lige knap 4 måneder, som vi har utrolig svært ved at få til at sove. Det har lige siden han blev født været en udfordring, men nu er det for alvor blevet svært og fyldt med gråd.
For ca. halvanden måneds tid siden begyndte vi at indføre en fast dagsrytme, med ønsket om de 3 daglige lure du anbefaler. Der fik vi en rytme der hed:
22.00-8.00 sov (1 amning ca. 06.00)
Amning 8.00 Morgenhygge/leg
Amning ca. 9.30 Faldt i søvn ved brystet. Ned fra 4. sal til barnevogn, vågen – men faldt i søvn igen i barnevogn.
Ca. 10.00-11-30 Barnevognstur - sov det meste af tiden
Ca. 12.00 Amning. Leg/aktivitet
Ca. 13.45 Amning. Faldt i søvn ved brystet, puttet i vugge. Sov ca. 2-2 ½ time. Vågen resten af aftenen.
Ikke optimalt, men alligevel tilfredsstillende – dog begyndte han nu kun at kunne sove efter amning – og sådan er det stadig!
For 3 uger siden begyndte det hele så at vælte, da vi tog på ferie i 2 x sommerhus med forældre og svigerforældre. Vi bibeholdt stædigt rutinerne, men specielt eftermiddagsluren var en udfordring, da vuggen var udskiftet med barnevognskassen indenfor og lydene fremmede. Han havde mange opvågninger, og til slut blev jeg i rummet når han sov, for at være klar med schyy og sang når han enten vågnede med klynk eller skrig. Det var en lettelse at komme hjem, og vi tænkte ro, ro, ro – så skal vi nok finde rutinen igen, men det er desværre kun blevet meget værre!
Pt har vi en dreng der ikke falder i søvn på formiddagsturen i ...
... barnevognen længere – ligger og klynker, vi siger schyy, synger – og tager op hvis det er helt galt. – Ikke ændret på rytmen.
Ammes når han kommer hjem, dødtræt, men falder ikke nok til ro til vi kan lægge ham. Aktivitet/leg - Amning - Lægges i vugge, med små øjensprækker, men sover først efter flere forsøg med både klynk og gråd.
Nu kan vi heller ikke få lagt ham til natten, gråd, klynk og mange forsøg – selvom han er dødtræt og vi holder os inde i det mørke soveværelse. Er også begyndt at spise en gang mere om natten, men tænker det er appetitspring.
Prøver virkelig samme rutiner, men tør nærmest ingen steder tage i øjeblikket, fordi vi ved han slet ikke får sovet når vi er ude. På lørdag skal han døbes, og frygter virkelig han ikke får lukket et øje hele dagen, hvor festen skal holdes hjemme hos svigerforældrene. Prøver så vidt muligt altid at lægge ham med små øjensprækker, men det bliver oftere og oftere et sovende barn, da det ellers ikke lykkes.
Til slut kan jeg lige nævne at han ellers har været en dreng i stor trivsel, smiler normalt fra morgen til aften, spiser godt, tager pænt på, og kan hvad han skal kunne og mere til. – Men græder/pylrer nu meget mere pga. træthed – og spiser desuden meget ukoncentreret om dagen, hvilket vi ihærdigt prøver at afhjælpe ved at skabe ro og mørke der. Har ikke indtryk af, at det er amningen der er problemet, selvom der sandsynligvis er gang i et appetitspring.
Hvad pokker skal vi gøre for vores lille dreng, så han får en god soverytme?
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
Viden om børn:
Ammestillinger
Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.
Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.
Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.