Annonce

Annonce

Svar: Hjælp ved skift af søvnstadie


4. juli 2013

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære lillepigens mor

Tak for dit brev :)

Børn kan godt blive afhængige af bevægelse - vugning/trilning - så de forbinder dette med at skulle sove og har brug for bevægelse, for at komme videre i søvnen, når de skifter søvnstadie. Det er dog helt naturligt at små børn falder bedst til ro når de vugges eller trilles lidt - i de måneder de har ligget i maven, er de blevet vugget naturligt hver gang mor har bevæget sig og derfor er de vuggende bevægelser naturligt trygge og beroligende for dem.

Dertil kommer at børn generelt har brug for at blive vugget og bevæget - også når de er vågne. Jo mere vi kan trille dem, tumle med dem, bevæge dem i alle retninger, jo mere stimulere vi deres balancecenter og dermed deres motorik. Så der er en masse godt ved at vugge og bevæge børn:)

Men ja - for at hun ikke skal blive unødigt afhængig af bevægelse, så hun slet ikke kan sove uden, så kan det være en god idé at du forsøger at minimere dette lidt. Og det du skal minimere er hvor meget du triller hende, ...


Annonce

... vugger hende, når du putter hende. Det vil være en rigtig god idé at du putter hende i barnevognen og så triller du hende lidt - hvis hun er stille, så holder du vognen stille, hvis hun græder eller klynker, så triller du vognen lidt og ligeså snart hun er stille, så holder du vognen stille, klynker hun igen, så triller du lidt igen. Det vil sige at du hele tiden triller lidt, holder pause, triller lidt, holder pause, triller lidt osv. Og på den måde kan hun stille og roligt lære at ligge i sin barnevogn og falde i søvn uden at blive trillet - og det vil også hjælpe til at hun kan komme videre i søvnen uden at være i bevægelse.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det vil også være rigtig godt, hvis du kan prøve at berolige hende med dine hænder, nærhed, kærtegn, fast tryk på kroppen osv. så hun mærker at du er der, men uden at du behøver trille hende. Prøv derfor nogle gange at se om du ikke kan få hende videre i søvnen på denne måde uden automatisk at trille hende :)

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kostfibre og børn

Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.

Små børn må gene spise fuldkorn, men det anbefales, at de også spiser andre kornprodukter, da de let kan få for meget kostfiber. Når barnet i 8 måneders alderen begynder at spise brød, så bør ca. halvdelen af brødet være rugbrød og fuldkornshvedebrød og resten varieres mellem hvidt...

Læs mere i Babylex

C-Vitamin

Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.

Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.

På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tusind tak for en rigtig god brevkasse, hvor vi som førstegangsforældre har fået svar på rigtig mange spørgsmål, bare ved at sidde og surfe lidt rundt i kategorierne. Dine gode svar har virkelig været en stor hjælp hele vejen igennem.

Bedste hilsner
Malene og Maria på 6 uger


Annonce