Annonce

Annonce

Brev:

Dit og mit legetøj


3. juli 2013

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Dit og mit legetøj

Kære Helen,

Vores søn har nu gået i vuggestue i 5 mdr. og alt er gået godt. Han er hurtigt blevet integreret - og er meget glad for at gå der.

I starten var den mere tilbageholdende som var stille og rolig. Han blev kaldt for overskudsagtig, hviler i sig selv, rummelig og glad.

Dog er der sket en forandring her den sidste måned. Han er stadigvæk glad og smilende - og han kan sagtens lege med de andre børn, men han er begyndt at tage de andre børns legetøj (Også gerne de større børns legetøj).

I dag nævnte de i vuggestuen at han havde taget noget legetøj og skubbet med begge hænder til den han nu havde taget legetøjet fra. Og der havde været flere episoder, hvor han havde taget legetøj. Der blev nævnt at de andre børn trak sig fra ham og at han havde svært at forstå de sociale spilleregler med de andre børn. Jeg spurgte ind til om han havde kedet sig, hvor efter ...


Annonce

... der blev svaret, at det var vigtigt at han kunne lege med sig selv. Men, de sagde at han ellers havde været glad og på toppen. "En rigtig lille alfahan" er det sidste han blev kaldt for af en af pædagogerne - dog med et smil på læben.

Vi oplever ham ikke på denne måde hjemme, så det er ret svært at opdrage ham omkring dette. Dog skal det siges at vi er ret konsekvente i vores opdragelse og vi irettesætter ham med det samme, hvis han gør noget som ikke er ok.

Hans ordforråd består kun af 5 ord - han forstår dog rigtig meget når man siger noget til ham. Jeg tænker at de manglende ord også kan have en indflydelse?

Hvad tænker du at vi kan gøre som forældre for at ændre denne adfærd? Jeg tænkte at jeg kunne være i vuggestuen i 1 time et par dage og observere ham så jeg kunne få en forståelse af, hvordan han er?

1000 tak for hjælpen :-)
Kærlig hilsen
En fortvivlet mor!

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Nattesøvn og natteamning

Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant

Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.

Sidder ofte i W-stilling

Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tommelfinger - sutte på

Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten, øver det sig i at sutte på finger. Derfor ser man ofte, at nyfødte og småbørn ligger og sutter på deres fingre - det har de også gjort inde i maven.

At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed. Det er dog stadig vigtigt, at barnet får den tryghed og opmærksomhed, som det har...

Læs mere i Babylex

Sprog

Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.

At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit hurtige svar - jeg ser altid tingene fra en anden vinkel når jeg læser dine svar - en vinkel som man ikke altid selv kan se tingene fra, når det er kørt lidt i hårdknude.

Glæder mig altid til at høre fra dig

Mange hilsner
Lillepigens mor


Annonce