Brev:
Dit og mit legetøj
Kære Helen,
Vores søn har nu gået i vuggestue i 5 mdr. og alt er gået godt. Han er hurtigt blevet integreret - og er meget glad for at gå der.
I starten var den mere tilbageholdende som var stille og rolig. Han blev kaldt for overskudsagtig, hviler i sig selv, rummelig og glad.
Dog er der sket en forandring her den sidste måned. Han er stadigvæk glad og smilende - og han kan sagtens lege med de andre børn, men han er begyndt at tage de andre børns legetøj (Også gerne de større børns legetøj).
I dag nævnte de i vuggestuen at han havde taget noget legetøj og skubbet med begge hænder til den han nu havde taget legetøjet fra. Og der havde været flere episoder, hvor han havde taget legetøj. Der blev nævnt at de andre børn trak sig fra ham og at han havde svært at forstå de sociale spilleregler med de andre børn. Jeg spurgte ind til om han havde kedet sig, hvor efter ...
... der blev svaret, at det var vigtigt at han kunne lege med sig selv. Men, de sagde at han ellers havde været glad og på toppen. "En rigtig lille alfahan" er det sidste han blev kaldt for af en af pædagogerne - dog med et smil på læben.
Vi oplever ham ikke på denne måde hjemme, så det er ret svært at opdrage ham omkring dette. Dog skal det siges at vi er ret konsekvente i vores opdragelse og vi irettesætter ham med det samme, hvis han gør noget som ikke er ok.
Hans ordforråd består kun af 5 ord - han forstår dog rigtig meget når man siger noget til ham. Jeg tænker at de manglende ord også kan have en indflydelse?
Hvad tænker du at vi kan gøre som forældre for at ændre denne adfærd? Jeg tænkte at jeg kunne være i vuggestuen i 1 time et par dage og observere ham så jeg kunne få en forståelse af, hvordan han er?
1000 tak for hjælpen :-)
Kærlig hilsen
En fortvivlet mor!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
Viden om børn:
Søvn
Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.
Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...
Sidde
De fleste børn kan i 6 mdr´s alderen sidde med let støtte f.eks. i en høj stol eller i barnevognen.
7 mdr gamle kan de fleste børn sidde kortvarrigt, dvs et par minutter, for så at falde til siden, for- eller bagover.
8 mdr gamle kan det fleste børn sidde i lidt længere tid og begynder også at tage hænderne ud og støde fra ved siden. Balancen bliver bedre og bedre.
Når barnet begynder at kunne sidde selv og holde et stykke legetøj i hånden er det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...