Svar: Allergi, diarré og amning
Hej med dig
Jeg tror bestemt ikke at din søn har udviklet allergi eller har intolerens over for mælk, da du fortsat ammer og umiddelbart tror jeg ikke at løsningen er at forsøge erstatning. Modermælk er og bliver jo den bedste ernæring, især for børn som er i risiko for at udvikle allergi.
Hvis du gerne vil vide om mælk, allergi og intolerens, så synes jeg du skal kontakte astma og allergiforbundet. De har telefonnr: 43 43 59 11 og tilbyder telefonisk rådgivning. Her får du således den bedste rådgivning omkring allergi, men du skal måske forsøge at komme igennem et par gange, eller forberede dig på ventetid, da der er mange som ringer.
Vælger du at forsøge erstatning, så er der naturligvis altid en risiko for at din søn vil foretrække flasken fremfor brystet, da det er nemmere at spise af en flaske. Hvis amningen dog fungerer fint, så vil en enkelt flaske sikkert ikke gøre den store betydning og han vil gerne tage dit bryst igen. Jeg tvivler dog på den store effekt og samtidig er den type erstatning meget dyrt, så umiddelbart synes jeg at du skal fortsætte amning.
Nogle forældre oplever en anelse slim i forbindelse med deres barns afføring, hvilket naturligvis bør vurderes af en læge, hvis det sker flere gange. Hos jer er lægen dog også inde i billedet og stiller sig uforstående.
Har egen læge taget afføringsprøver for at se om jeres søn har en mave-tarminfektion, det kunne være en ...
... mulighed. Flere forskellige virus kan give forkølelse, hvoraf RS virus er en af dem. Er der tale om RS virus, hvil barnet være godt forkølet og man vil kunne dyrke noget af det slim, som barnet hoster op. Dette lyder ikke til at være tilfældet hos jer.
Der findes også en anden virus som hedder Rotavirus. Netop denne virus er ofte årsagen til alvorlig diarré blandt børn, men sygdommen rammer også voksne. Rotavirus smitter gennem menneskers afføring og skyldes derfor en dårlig håndhygiejne.
Smitte med rotavirus giver ikke altid symptomer, så derfor kan du godt være smittet uden at vide det og dermed også overføre smitten til dit barn. Det er især børn mellem ½ og 2 år, der rammes af rotavirus-infektion, mens sygdommen sjældent ses hos spædbørn og voksne. Er barnet smittet vil det igen fp opkastninger, diarré og feber og infektionen varer som regel højst 8 dage og vil gå over af sig selv. Dog er netop håndhygiejne vigtigt i forhold til at Rotavirus slåes ihjel.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis din søn tager på som han skal og i øvrigt trives, så synes jeg ikke at du skal bekymre dig. Nærmere udredning bør i givet fald ikke være nødvendigt, men du skal naturligvis hele tiden konferere med jeres læge, som du jo også allerede gør.
Der findes som sagt et utal af muligheder og så mange virus, at det kan være svært at finde ud af, hvad der her er tale om.
Fortsat held og lykke og god bedring med ham.
Rigtig god bedring med ham fortsat.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.
Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...
24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.
Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...
26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.
Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...
Viden om børn:
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Madpakke og børn
Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.
Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud af fødevarer - det kan være rugbrød eller anden form for fiberholdigt brød, det kan være pasta sammen med rester fra aftensmaden, kød, fisk, frugt og grønt. Jo mere variation, jo bedre :)
Det er en god idé at give barnet ting med, som er pakket lidt hver for sig. Mange børn er glade for at have en madkasse,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.
For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.
Tak fra en taknemmelig mor