Svar: Rykket søvn og putteproblemer, 17 mdr
Kære Iben
Min umiddelbare tanke er at det ikke nytter noget at forhindre din søns middagslur eller gøre denne meget kortere. Herved opnår du sandsynligvis bare at han så er pylret og træt resten af dagen og på den måde bliver overtræt og slet ikke vil sove om aftenen.
I Danmark er det sådan at børn i vuggestuealderen ofte sover til middag i institutionen. Har I ikke mulighed for dette i Italien. Jeg tænker at den bedste løsning for jer ville være at han netop sov i institutionen. Hvis han nu kunne sove fra kl 12 til kl 14, eller hvordan tiden nu passer, og så blive hentet der, så ville han være udhvilet, når du fik ham hjem og ville samtidig være putteklar igen i god tid om aftenen.
Jeg forstår godt at du sender ham i institution for at han kan lære sproget og lege med de andre børn og at tiden derfor ikke skal soves væk; men som du beskriver situationen, tænker jeg at det kunne være en løsning for jer.
Når du/I putter ham om aftenen er det vigtigt at gøre opmærksom på at der ikke skal underholdes og leges, som han gerne vil. Fortsæt med et godt putteritual og så sig godnat og gå ud af værelset. Hvis han bliver ulykkelig, så gå ind til ...
... ham igen, prøv at lade være med at tage ham op, stryg ham evt. over håret, put ham igen og sig godnat og gå igen. Står han op i sengen, må du vurdere, hvorvidt du skal lægge ham ned eller lade ham stå, med beskeden om 'at nu skal du sove- nat nat' og satse på at han så selv lægger sig ned. Det kommer an på hans reaktion. Er han bundulykkelig skal han naturligvis tages op og krammes og puttes igen.
Jeg anbefaler ikke at man lader sit barn græde sig i søvn, men derimod at man jævnligt viser sig, så barnet ved at man er der og derfor fortsat føler sig tryg. Samtidig skal barnet dog også lære at I som forældre mener at det er sove- og ikke legetid.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg kan godt forstå at du synes han er sød og det ved han også at du synes (hvilket jo i princippet er godt), men lige i denne situation skal jeres søn lære at I ikke synes det er kært at han kræver underholdning. Prøv derfor med din kropsholdning og mimik at signalere at du er konsekvent. Fornemmer han din usikkerhed, så bliver han også selv usikker, men fornemmer han at du virkelig mener at NU skal han sove, så vil han også nemmere kunne finde ro og acceptere det.
Fortsat held og lykke med ham.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Sundhedsplejerske
Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.
En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.
Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.
Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.
Kærlig hilsen Stine