Brev:
Vil ikke sove om dagen
Hej Helen
Først tak for en god brevkasse, det har hjulpet mig meget de første uger :-) Men har et spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe mig med.
Vi har en dreng på 4 uger, som vi har fået svært ved at få til at sove.
I starten (lyder som om han er vildt gammel :-)), var der ingen problemer. Men nu bruger vi 1-2 timer for at få ham til at sove om dagen, og nogle gange når han slet ikke at falde rigtig i søvn, før han er sulten igen. Han ligger ofte bare og kigger, for det meste meget opmærksomt - kigger omkring i rummet, sover måske 20-30 min maks og vågner så igen. Men af og til græder han rigtig meget og nægter at sove/falde til ro. Det har varet til kl. 19-20 tiden, hvor vi så endelig får ham til at sove/ han falder nærmest om af træthed.
Vi har prøvet en del, synes vi selv. Vi har prøvet at svøbe ham, nynne, lulle og berolige. Vi har også prøvet med sut, og selvom han er glad for sin sut, så får det ham ...
... sjældent til at at falde i søvn.
Jeg bliver bekymret, når han ikke har fået sovet. For hvor mange timer bør en dreng på hans alder sove/ være vågen om dagen?
Hvis han så endelig falder i søvn (ofte i vores arme), og vi prøver at lægge ham. Vågner han ofte og gider ikke ligge i vuggen. Vi har prøvet at svøbe ham, så han ikke lægge mærke til, at han bliver lagt. Og vi har også prøvet at nusse ham, når han er kommet ned/lægge en hånd på ham, som du har foreslået til andre. Det hjælper lige indtil vi er gået igen og efter 5 min. er han vågen igen. Suk. Vi har også prøvet at være opmærksomme på, hvornår vi skal lægge ham fra vores arme og over i vuggen. Men lægger vi ham for tidligt, dvs. når han ligesom lige er faldet hen, vågner han.
Kunne det være en idé med en sovepose? Som vi putter ham i ved os? eller det for varmt her om sommeren?
Håber du har et par gode råd. vi kan prøve.
Mange hilsner
Kristina (og Martin)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
22. maj 2024 | Graviditet | 0 mdr.
Kommer jeg til at elske mit barn
Kære Helen. Kommer alle mødre til at elske deres børn og blive glade for...
Viden om børn:
Ruske
Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.
Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.