Brev:
Nattesøvn og udfordringer
Kære Helen.
Mange tak for dine tidligere svar på vores spørgsmål. Vi har stadig en superdejlig, glad og harmonisk pige - nu på 6 1/2 måned. Hun kan sidde, kravle, vinke, klappe og har fået en tand :-) Hun er utrolig glad i løbet af dagen, det er en fornøjelse at være sammen med hende. Vi har dog stadig udfordringer i forhold til nattesøvnen. Jeg kunne derfor - igen - tænke mig at få nogle ideer. Alternativt bare høre, at det er helt normalt - i så tilfælde har jeg stadig overskud til at håndtere minimal sammenhængende søvn.
For tiden ser det nogenlunde således ud:
Dagens rytme ligner meget - både i forhold til søvn og mad - det forslag, du sendte i sidste brev - hun sover dog sjældent den sidste lur nu - så hun plejer at vågne ca kl 15 fra den sidste lur, og er klar til at putte mellem 20 og 21. Hun spiser nogenlunde svarende til den plan, du sendte.
Når hun er puttet, vågner hun ofte kl ca 23 - græder, trøstes, og ...
... sover videre. Herefter vågner hun kl 24 og bliver ammet - nogle gange dog først kl 0130 - det er de få fabelagtige nætter:-). Så vågner hun ca 0130, far trøster, hun sover videre. Vågner måske ca 03, trøstes af far. Vågner igen ca 0330-04 - bliver ammet. Sover til ca 0530-0630, ammes - og er klar til at stå op.
Vi arbejder på, at hun ikke skal amme ml 24 og 05, det er muligvis det, hun reagerer på. Og at hun iøvrigt er motorisk og socialt superaktiv og opmærksom. Men som jeg nævnte i et tidligere brev, har vi nogle ganske få gange i løbet af hendes liv oplevet, at hun sover 4-5 timer i træk - men oftest er det 2 timer - og når det går rigtig godt 3 timer.
Hvad tænker du mon - er det bare tiden, vi skal vente på - jeg har jo aldrig hørt om en 16 årig, der vågner hver 2. time - men hvis vi kunne gøre noget for at hun får en mere sammenhængende søvn inden da, ville det være dejligt for os alle :-).
Mange gode hilsner fra
Lone
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Barneseng
Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.
Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.
Den...
Taktilsansen
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.