Svar: Paraplyklapvogne
Kære M
Tak for dit brev :)
Det kan være rigtig praktisk med en paraply-klapvogn og jeg kan godt forstå at du en gang imellem har brug for en sådan i stedet for den større klapvogn, som fylder meget og er svær at klappe sammen osv.
De fleste paraplyklapvogne kan bruges fra barnet er 6 eller 8 måneder gammelt - det afhænger lidt af modellen og burde fremgå fra producentens side. Nogle paraplyklapvogne har så lidt støtte og ingen affjedring, at det anbefales at barnet ikke sættes i en sådan, før barnet kan sidde stabilt selv. Andre paraplyklapvogne kan bruges tidligere.
Det er generelt vigtigt at vælge en paraplyklapvogn, der giver barnet støtte og hvor ryglænet kan slås ned og især i forhold til dine børns alder, vil det være godt at vælge en vogn, hvor de både kan ligge og også sove nogenlunde godt. I forhold til en rigtig klapvogn, så får man naturligt ikke samme støtte og affjedring i en paraplyklapvogn og skal man på længere ture og skal vognen generelt bruges til at sove i osv. så kan det være en god idé at have en rigtig klapvogn eller barnevogn. Men drejer det sig om korte ture i indkøbscenteret, ...
... på museet, eller på en ferie, så er en paraplyklapvogn rigtig fin.
TÆNK har testet paraplyklapvogne og de klare sig stort set alle rigtig godt. Priserne varierer meget, men sikkerheden er god i næsten alle testede vogne. Du kan se deres test på tænk.dk. De har også lavet en "tjekliste til køb af klapvogn", hvor de gennemgår de forskellige typer og hvad man skal vælge ud fra.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
I forhold til at sidde udadvendt i vognen, så vil jeg normalt anbefale at barn og forældre kikker på hinanden - især når de ikke er ældre end 6 måneder. Der er rigtig mange indtryk, og der sker meget, og et lille barn kan godt blive bombarderet og få for mange indtryk, hvor det kan være betryggende at kunne se mor, og at du pludrer med dem og viser dem at det er okay, alt er helt fint. Modsat, så er det også lidt svært med to børn og få det hele til at gå op i en højere enhed - det forstår jeg godt - og jeg tænker at de to jo også har hinanden og vil kunne se hinanden, hvilket måske vil betrygge dem lidt. Og så skal du naturligvis være der, holde øje med dem og reagere på dem:)
Jeg håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
Viden om børn:
Brystspænding
Brystspænding forekommer hos mange kvinder i graviditeten. Ofte er netop brystspænding meget tidligt i graviditeten, for mange kvinder, det første tegn på at de er gravide.
Brystspænding forekommer ofte også i forbindelse med at amning etableres. I begyndelsen producerer kroppen lidt ekstra mælk som vil regulere sig ind efter barnets behov, og samtidig kommer der også lidt ekstra væske i brystvævet.
Hvis brystspændingen i forbindelse med amning er meget smertefuld...
Suttebehov
Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.
Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.
Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.
Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?
Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.
Tak for det!
Kærlig hilsen
Mor.