Svar: Autostol
Kære Linden
Tak for dit brev :)
Autostolen du vælger skal passe til din datters vægt og længde og ikke til hendes alder og da hun nu vejer 10 kg og lyder til at være en lang pige og autostolens seler tydeligt "presser hende" for meget - ja så skal hun have en ny autostol.
Hun er vokset ud af sin babystol og derfor skal hun have en ny autostol, det der kaldes for en barnestol, og det vil sige en autostol, der går højere op i alder, så hun kan bruge den nye stol i længere tid. En barnestol vil ofte have vægtbetegnelsen 9-18 kg.
Det anbefales at vælge en bagudvendt autostol, så hun sidder med ryggen mod kørselsretningen. Det er det sikreste og giver langt mindre risiko for skader på hals og nakke, hvis I kører frontalt sammen med en anden bilist. Rådet får større færdselssikkerhed anbefaler ...
... at børn sidder bagudvendt så længe som muligt, helst op til 3-4 års alderen.
Det er rigtig godt at vælge en stol, der som du beskriver, kan lægges lidt ned, så hun på længere ture ikke behøver sidde, men også kan ligge og sove lidt i sin stol og dermed også slappe lidt af i kroppen.
Det vil være en rigtig god idé at tage din datter med ned i butikken og lade hende prøve de forskellige modeller, så du finder en stol, som hun kan passe både nu og de næste år frem - så I ikke skal købe flere stole - det bliver jo lidt dyrt i længden:)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
TÆNK - forbrugerrådet har blandt andet testet forskellige autostole.
Rådet for større færdselssikkerhed har lavet en rigtig fin pjece "Børn i bilen" - jeg skal sende dig et link i en separat mail :)
Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
Viden om børn:
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Vaccination
De danske sundhedsmyndigheder anbefaler følgende vaccinationer:
- 3 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 1 og PCV7-1
- 5 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 2 og PCV7-2
- 12 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 3 og PCV7-3
- 15 mdr.: MFR 1
- 4 år: MFR 2 (pr. 1. april 2008)
- 5 år: Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination
- 12 år: MFR 2 og til piger HPV 1, 2 og 3
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.