Brev:
Dagsrytme, søvn og mad
Kære Helen,
Vi er meget (!!) glade for den plan over dagsrytme som du har lavet til os, og forsøger så vidt muligt at holde den, men jeg har dels et par uddybende spørgsmål til den, og dels nogle problemer omkring nattesøvnen.
Det store problem er som jeg skrev ikke at få min datter til at sove om dagen, når vi lægger hende i barnevognen går det som regel fint. Men hun vågner næsten konsekvent efter en halv time, og det har været fuldstændig umuligt at få hende til at sove videre herefter selvom hun stadig er træt - det er blevet en smule bedre de sidste par dage. Men som regel vågner hun helt op efter en halv time, og så prøver jeg selvfølgelig at få hende til at sove videre ved at gå med barnevognen, men det lykkedes altså sjældent.
Så mit spørgsmål er hvor længe jeg skal forsøge at få hende til at sove videre og hvornår er det rimeligt at "give op"? Nogle gange falder hun i søvn igen efter en halv time, andre gange ikke - selvom hun gaber og gnider sig i øjnene. Så ender det med at jeg tager hende op, men så skal hun jo have en ekstra lur senere, og hvis den også kun er en halv time går alt i kage igen i forhold til rytme osv. (det er endnu sværere hvis hun falder i søvn ved siden af mig i ...
... dobbeltsengen).
Du skriver at vi skal have faste stå op- og puttetidspunkter, betyder det også at hvis hun sover længere end normalt (i går sov hun til kl. 8!) skal vi så vække hende?
Vi er begyndt at tilbyde hende mad ifølge din dagsplan, men hun er meget lidt begejstret for skemad. Hun var ellers vild med det da vi startede (da hun var 5½ måned), men nu afviser hun det meste. Det er vist mere skeen end maden hun ikke gider, hun er nemlig vild med at sidde og spise noget selv. Fx elsker hun at få en fersken at sidde med, men hvis den bliver most og puttet på en ske gider hun ikke. Hun vil gerne lege med skeen og putter den i munden, hamrer med den osv., men hun spiser bare ikke rigtig noget - måske kan jeg få 5 skeer i hende. Skal jeg så amme hende bagefter så hun bliver mæt? Eller er der noget andet vi kan give hende end grød og mos, da hun gerne vil spise når hun selv sidder med det? Hun får også brød at spise, kogt broccoli osv., men jeg er bange for at hun ikke bliver mæt nok når hun selv sidder og fedter rundt med det.
Og et sidste spørgsmål som måske er helt tåbeligt, men du får det alligevel: Hvor længe skal vi regne med at det tager at indarbejde en nogenlunde fast dagsrytme?
Venligst
En stadig lidt forvirret mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Rotavirus
Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.
Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...
Vuggedød - uventet spædbarnsdød
Den egentlige årsag til vuggedød eller pludselig spædbarnsdød kendes ikke. Men man ved, at der er visse faktorer, som har betydning. i 1980erne døde over 100 spædbørn hvert år uventet under søvn og siden 1990erne er antallet faldet drastisk. I dag er det under 10 børn om året i Danmark, der rammes af vuggedød.
Faldet i vuggedød skyldes i høj grad følgende anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen:
1. Læg altid barnet til at sove på ryggen. Hvis barnet sover på maven, er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...