Svar: Ammeproblemer - 0 mdr.
Kære K
Først tillykke med din lille dreng:o)
Din beskrivelse lyder umiddelbart som svamp, hvilket du og han jo også er i behandling for - er det brentan I får? Jeg spørger fordi det er min erfaring at dette virker bedst, når netop både mor og barn skal behandles.
Din søn er kun 3 uger og det tager lidt tid at få dannet 'sålelæder' på vorterne. Din søns tunge er ru som en kattekillings tunge og han slider derfor på vorterne. Det er derfor en rigtig god idé at skifte imellem forskellige ammestillinger, så tungen slider forskellige steder på vorten og ikke samme sted, da du så vil få hul.
Hvis du bruger ammeindlæg af papir, så vær opmærksom på at disse ofte kan hænge fast i brystet og når du tager dem af, så fjerner du dermed de nye hudceller. Derfor kan du vælge at gøre ammeinlægget lidt vådt, dryppe lidt vand på, lige inden du løsner det forsigtigt. Du kan f.eks. have en kop med kogt vand stående på bordet, der hvor du sidder og ammer.
Du kan også vælge at købe ammeindlæg af stof. Man kan få ammeindlæg med silke på den ene side og de er ikke så slemme til ...
... at hænge fast. Matas sælger bl.a. disse.
Nogle kvinder har glæde af ammeskaller, som er en muslingeskalle som ligger i BH´en mellem amninger. Hvis du har svamp er det dog ikke sikkert at du vil få glæde af disse, da der her er tale om fugtig sårheling. Der er også kommet nogle nye brystbeskyttere på markedet. Du kan se mere på siden www.brystbeskytteren.dk Her er der tale om mere tør sårheling. De er forholdsvis store, men kan måske hjælpe dig og de skal kun bruges i den periode, hvor der er problemer med revnede brystvorter.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Vær opmærksom på at brystet har godt af at lufttørre imellem hver amning, så din søns spyt og mælken kan trænge ind i vorten, da dette er med til at hele.
Med hensyn til sutteteknik, så synes jeg at du skal ringe til din sundhedsplejerske og bede hende aflægge dig et besøg for at kontrollere at din søn dier korrekt. Hun kan også vise dig de forskellige ammestillinger og hjælpe dig tilrette med disse. Måske er der hvor du bor også en slags åbent hus, hvor du kan komme forbi og få hjælp af en sundhedsplejerske.
Fortsat held og lykke med det.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
29. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder - del 2
Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...
28. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder
Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
Viden om børn:
Brystopereret
Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.
Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...
Fostervandsprøve
En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.
Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.