Brev:
Spytter maden ud igen
Kære Helen,
Tak for dit svar på mit brev omkring mine tvillingers søvn. Vi vil forsøge at tale med vuggestuen om faste puttetider.
Jeg har også lige et par spørgsmål omkring mad. Børnene er lige knapt 1 år (10½ mdr. korrigeret). De blev ammet til de var ca. 9 mdr. og har siden fået en flaske MME, inden de bliver puttet om aftenen (da de var 9-10 mdr. fik de også én, inden vi gik i seng). De vil oftest rigtig gerne have flasken, og den er en ret fast del af putteritualet. Vi er dog lidt i tvivl om, hvornår vi skal forsøge at stoppe med den. Lige nu er jeg i tvivl om, hvorvidt de ville få tilstrækkeligt væske i løbet af en dag, hvis de ikke fik de ca. 200 ml, som de får i flasken. Hvornår har de ikke længere et ernæringsmæssigt behov for MME? Og hvornår ville man forvente, at de skulle kunne dække deres væskebehov ved at ...
... drikke mælk/vand af kop?
En anden ting er maden. Vores dreng har en del tænder, og kan derfor rigtig fint tygge maden. Vores datter har kun tre, og har derfor lidt sværere ved det. Hun kan også ofte vægre sig mod for fast mad eller for store klumper – de kommer ind i munden (enten når vi mader hende el. når hun selv tager noget i munden), men så skubber hun det hurtigt ud igen.
Burde de kunne spise mad i stykker, selvom de ikke har så mange tænder endnu?
Hun virker generelt lidt mere selektiv over for mad end vores dreng. Hun ryster også rigtig meget på hovedet og kan helt nægte at spise flere måltider i træk, hvilket er enormt frustrerende! Er der noget vi kan gøre i forhold til dette, eller skal vi bare lade hende gøre det i sit eget tempo og efter egen lyst og så håbe, at det kommer?
Med venlig hilsen
Julie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Moderkage
Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.
Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.
Når moderkagen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.