Annonce

Annonce

Brev:

Dagssøvn og vane på pilatesbold


6. juni 2013

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Dagssøvn og vane på pilatesbold

Kære Helen,

Tak for dine tidligere svar, som vi vil forsøge at træne. Har dog li et par ting som jeg håber du har et par gode råd til. Vi er begyndt at give flaske da min amning gik helt i kludder og hun sov dårligt og tabte sig. Det har hjulpet på søvnen om natten men ik om dagen.

Vores datter Julie snart 4 mdr har det med at vågne efter de klassiske 30 min, og kan læse i din bog at dt er normalt for alderen. Problemet er at vi har svært ved at få hende til at sove videre hvilket hun ofte har brug for. Kører vi i barnevogn hjælper det ik at vi bliver ved med at køre, hun vågner alligevel. Hjemme lykkedes det nogle gange ved at have hænderne på hende når hun bliver urolig, men det kræver at man bliver hos hende hele luren igennem. Hvornår går dette over og hvad kan vi gøre for at hjælpe processen vej? Det skal li siges at hun mærkelig nok ik gør det om aftenen eller natten når hun bliver lagt.

Vi har en dårlig vane, som vi har haft helt fra start, med at sidde på pilates bold når hun skal falde i søvn. Det er blevet endnu mere nu ...


Annonce

... efter vi er begyndt med flaske, da hun skal bøvse mere og derved ik falder i søvn som ved amning. Denne vane vil vi gerne af med, da der jo ik er pilates bolde alle stedt vi er :) det skal siges at hun er meget motoriske urolig når hun skal til at sove og når hun sover, vi har købt et rigtigt svøb til hende og det hjælper lidt. Hvad kan vi gøre for at lægge hende uden brug af bold og uden at det skal tage så lang tid samt hvorfor er hun så urolig? Pga hendes uro lægger vi hende først når hun sover helt da hun ellers vågner når i lægger hende, det tager en del tid, hvordan kan vi øve at hun lægges hurtigere?

Vi et som sagt netop begyndt på flaske og har lidt svært ved at se hvordan en rytme kan se ud i orhold til mad og søvn, hvad vil du foreslå? Jeg synes især det et svært nu hvor hun vågner efter så korte lure. Vi puttet hende ofte ved 20-21 tiden og hun sover til ca. 02-03. Derefter sover hun til 6 og kan nogle gange hjælpes til at sove til 7 tiden.

Det var en masse sprøgsmål, men håber du kan hjælpe.

Mange hilsner

Kristina

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Gråd i barnevogn - 2 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Dårlig dagssøvn 2mdr

Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....

Læs hele brevet og Helens svar


22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Natfest

Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten

Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Arp

Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.

Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.

Evt. arp...

Læs mere i Babylex

Epiduralblokade ved fødsel

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen!

Jeg er godt nok glad for at jeg kan skrive til dig, jeg udnytter det i fuld stil!!

Tak for dine mange gode svar. Jeg elsker dem!

Hilsen Sophie, mor til pige på 9 måneder


Annonce