Brev:
Vågen periode om natten - 7 mdr.
Kære Helen.
Allerførst - tak for dit fine svar sidst ang. søvnproblemer :)
Jeg har dog nu nogle nye spørgsmål ang. søvn.
Vores dreng er nu 7 måneder og sover udmærket om dagen, men om natten har han nu i ca. 1½ måned haft en periode om natten - for det meste begyndende et sted mellem kl. 23 og 1 - hvor han er vågen og ikke er til at få til at sove igen, før der er gået 1-2 timer. Jeg tillagde det i starten noget med alderen og hans udvikling, men det synes bare at fortsætte.
I en kort periode var han "glad", når han var vågen og lå og snakkede, og når han var "færdig" med det, kunne han puttes igen og sove videre. Nu er er han i stedet ked af det og vil op og sidde og putte i dynen (som vi gør, når vi putter om aftenen). Men han falder ikke i søvn, han ligger bare med åbne øjne.
De sidste par uger er han begyndt i søvne at vende sig om på maven og kan ikke komme tilbage igen, og det synes især at være det, der i øjeblikket udløser en vågen periode. Men som sagt har det med den vågne periode stået på i lang tid, før han begyndte at vende sig rundt.
Han sover på eget værelse, og der er mørklægningsgardin, så det er hverken lyde eller lys, som vækker ham og holder ham vågen.
Ind i mellem har han fået en flaske med lidt ...
... mælk i håb om, at det vil gøre ham søvnig, og han drikker også lidt af den, men han virker ikke specielt sulten eller tørstig, og han bliver sjældent mere søvnig af den.
Dagen har en nogenlunde fast rytme, som går sådan (ca.-tider):
kl. 6.30: vågner
kl. 7.30: morgenmad og vand
kl. 8.30: flaske og puttes til lur (varer 30 minutter)
kl. 10: mad og vand
kl. 11.30: flaske og puttes i barnevognen til lur (varer 1½-2 timer)
kl. 14: lidt mad og vand
kl. 16.30: flaske og puttes til lur (varer 30 minutter)
kl. 17.30: mad og vand
kl. 19: flaske og puttes til natten
Har du nogle ideer til, hvordan vi kommer den vågne periode om natten til livs, for den synes ikke umiddelbart at gå over af sig selv? (Kan huske at vores store dreng også havde en periode, hvor han var vågen midt om natten, men den gik over af sig selv efter et par uger).
Har du i øvrigt nogle fif eller tricks til, hvordan man kommer igennem den periode, hvor baby vender sig rundt på maven? Vi har forsøgt at mindske pladsen i sengen, så det er sværere for ham at komme rundt, men det lykkes alligevel.
Håber, du har nogle ideer eller har spottet noget, som vi ikke selv har set, så vi kan få vores dreng til at springe den vågne periode om natten over :)
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
Viden om børn:
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Vuggedød - uventet spædbarnsdød
Den egentlige årsag til vuggedød eller pludselig spædbarnsdød kendes ikke. Men man ved, at der er visse faktorer, som har betydning. i 1980erne døde over 100 spædbørn hvert år uventet under søvn og siden 1990erne er antallet faldet drastisk. I dag er det under 10 børn om året i Danmark, der rammes af vuggedød.
Faldet i vuggedød skyldes i høj grad følgende anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen:
1. Læg altid barnet til at sove på ryggen. Hvis barnet sover på maven, er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Først og fremmest tusind tak for en rigtig god brevkasse, hvor vi som førstegangsforældre har fået svar på rigtig mange spørgsmål, bare ved at sidde og surfe lidt rundt i kategorierne. Dine gode svar har virkelig været en stor hjælp hele vejen igennem.
Bedste hilsner
Malene og Maria på 6 uger