Svar: Drømmetår?
Kære AH
Tak for dit brev og hvor dejligt at høre, at I har kunne bruge mine tidligere svar og nu er hjulpet lidt på vej :) Tak!
Du kan naturligvis godt forsøge at lægge jeres dreng til brystet kl 23, for at se om han så kan spise i søvne der, og dermed blive fyldt så godt op, at han ikke behøver mælk kl 04.30 - det kan være et forsøg værd ... MEN, nogle gange kan det også være bedre at holde fast i amningen tidlig morgen, med den alder han har. Simpelthen fordi han efter 1 års alderen helt skal ud af den ekstra amning og det kan nogle gange være lettere at trappe ud af amningen tidlig morgen og så give morgengrød i stedet ...
Jeg er derfor lidt tilhænger af at du lige nu tilbyder ham brystet kl 04.30 når han vågner og tydeligt ...
... beder om dette og at du så i løbet af den næste månedstid prøver at skære lidt ned i denne amning, så den bliver kortere og kortere og tilsidst helt kan undværes. Så han altså lige nu ammes, som han viser behov for, men så du prøver at vænne ham til ikke at behøve mere mælk og bryst, og dette ved at afkorte amningen og tilsidst trappe helt ud. Det er nemlig ikke et spørgsmål om at du skal erstatte med flaske her, men i stedet at han på sigt helt skal lære at sove uden at få mælken - hverken sen aften eller tidlig morgen.. :)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis det gør ondt at amme og du bare helst vil stoppe, så må du naturligvis gerne give ham en flaske sen aften, for at se om det så kan hjælpe og så må den trappes ud om en måned eller to ...:)
Fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
29. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder - del 2
Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...
28. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder
Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
Viden om børn:
Suttebehov
Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.
Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.
Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...
Mødregruppe
De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.
Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.
Det kan være en stor glæde at mødes med andre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...
Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.