Brev:
Spiser lidt, men ofte.
Kære Helen.
Tusind tak for dit tidligere svar ang. en døgnrytme for vores datter, der vågner tidligt om morgenen. Det fungerer rigtig godt... - med søvnen!
Desværre kan vi slet ikke få det til at passe mht. maden. Ved godt, at tidspunkterne, du lister op, er cirka-tidspunkter, men i øjeblikket får hun op til 10 flasker i døgnet! Og derfor går der sjældent mere end 2-2,5 timer mellem hvert måltid - også om natten.
Ofte vil hun heller ikke rigtig spise så meget grød; hvilket jo er helt naturligt eftersom hun ofte næsten lige har fået en flaske forinden.
Hun spiser sjældent mere end 100 ml ad gangen, så hun er vel kommet ind i noget, der ligner 'sjat-spisning'. Hvordan får vi hende til at spise mere ad gangen? Jeg har forsøgt at tilbyde hende flasken flere gange; eksempelvis efter bøvs, bleskift osv., og hun spiser da også lidt mere, men det ender bare ofte i gylp ad flere omgange i op til en time efter måltidet.
Hun kan godt være lidt uopmærksom omkring måltidet, men det er som oftest først, når hun er ved at være mæt, og nok mere et tegn ...
... for dette end egentlig manglende koncentration. Det gør da heller ingen forskel at skærme hende helt af med stofble eller i soveværelset med nedrullede gardiner.
Indimellem har vi forsøgt med vand i flasken; netop fordi hun nogle gange kun tager 50-70 ml. Det har vi tolket som tørst mere end sult. Indimellem har vi heldet med os og kan trække den med næste flaske (op til 3 timer). Hun spiser da også mere her.
Men er det vejen frem? At tilbyde hende vand, når hun melder sig efter 2 timer? Eller skal vi bare tilbyde hende mælk fortsat som nu? Det skal siges, at hun tidligere (for 4-5 uger siden) spiste hver 3.-4. time og ofte 180 ml ad gangen. Både mad- og sovevaner ændrer sig selvfølgelig hele tiden, men det ville nu være dejligt, hvis vi kunne få lidt mere struktur på maden nu, hvor søvnen fungerer fint. Det ville forhåbentlig også gøre, at hun kunne spise lidt mere grød/mos.
Hvad tænker du om det?
Og ja, hun er en STOR pige! Har lige vejet hende til 10 kg! I snit spiser hun mellem 900-1000 ml i døgnet.
Med venlig hilsen
lillepigens mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Sele til barnevogn
Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.
Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.
Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...
Klumpfod
Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.
Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.
Drenge fødes hyppigere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.