Brev:
Mælkeallergi, må jeg amme istedet for mellemmåltid af A38
Kære Helen.
Jeg har prøvet at kigge i din brevkasse men kan ikke finde et svar.
Min datter har fået konstateret mælkeallergi og vi bruger derfor special MME i grøden og nogle gange i kop for at hun vænner sig til smagen i tilfælde af at hun skal drikke det indtil hun bliver 3 år. Bør vi være mere konsekvent med at give hende det hver dag?
Jeg vil også høre om det er okay at amme hende 3 gange om dagen, også når hun bliver 9 og 10 mdr., da jeg jo ikke kan give hende et mellemmåltid bestående af mælkeprodukter som A38, eller hvad vil du foreslå? En kop mælk alene som mellemmåltid?
Derudover vil det helt klart være mest økonomisk og nemmest at amme hende (hvis jeg naturligvis bliver ved med at have mælk), men må jeg det efter hun er blevet 12 mdr? Jeg vil jo helst gøre hvad der er bedst for hende og gerne kunne fravænne hende brystet på et tidspunkt også. Det skal lige siges at jeg er imod at amme barnet hvis det kun er til moderens ...
... fordel.
Først havde jeg tænkt mig at amme hende indtil hun blev 12 mdr, men da hun nu har fået mælkeallergi synes jeg det er lidt uoverskueligt at se hvordan hun vil få nok mælk når der er så mange produkter hun ikke må indtage + det økonomiske. (Her i Spanien er der ingen støtte til børn med mælkeallergi).
Hendes plan er nu (blev 8 mdr. i går)
6.30 ammes – sover videre
8.30 grød med MME nogle gange MME i kop ellers vand
11.00 frugtmos
13.00 grønsagsmos med frugt/grønt/rugbrød i hånden, vand
14.30/15.00 ammes
17.00 frugtmos, er nyt på programmet nu hun er 8 mdr.
19.30 grønsagsmos eller rugbrødshapsere med frugtmos til dessert, vand
20.30 modermælk af kop (150-200 ml)
23.00 ammes fra begge bryster så meget hun vil
Herudover vil jeg høre om jeg gerne må fjerne mælken kl. 20.30 istedet for kl. 14?, Jeg vil så kunne amme hende alle 3 gange og behøver så ikke at malke ud, som jeg snakkede om i sidste brev.
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Gylp
Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.
Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.