Brev:
Den ble
Kære Helen,
Sidste spørgsmål om S i denne omgang.
Jeg har tidligere skrevet til dig om at øve med ham i at gå på toilettet, og vi er dog nået lidt længere på de 8 mdr. :)
Han bruger stadig ble, både dag og nat, og er endnu ikke klar til at smide den. I februar fik jeg at vide i børnehaven, at de gerne så, at han snart var færdig med at bruge ble (ikke helt på den måde, men meningen var ikke til at tage fejl af!). Det gjorde mig ked af det, for det er jo ikke noget jeg kan få ham til ved at knipse med fingrene. Heldigvis siger alle, som jeg har talt med om det, at det kommer i hans tempo (som jeg også hele tiden har ment).
Vi har så vidt muligt indført toilettider herhjemme, men er desværre ikke altid konsekvente omkring det. Af og til tisser han på toilettet, men de fleste tider er det egentlig bare et bleskift, mens han sidder på toilettet. Han har en enkelt gang bedt om at få bleen af, hvor han en hel eftermiddag selv sagde til hver gang han skulle tisse :) Han sluttede desværre dagen af med et uheld, og selvom jeg sagde, at det ikke gjorde noget, tog det lidt modet fra ham. Han bad selv om at få ble på dagen efter, men vi blev enige om at prøve uden. Han havde dog flere uheld, så han bruger nu underbuksebleer (som vi kalder dem).
Han ...
... siger ikke selv til, når han skal tisse, når han har ble på og gider ikke rigtigt på toilettet. Jeg spørger aldrig, men siger bare at han lige skal ud og sidde, men vi skal som regel forhandle lidt om det.
Om aftenen vil han gerne løbe nøgen rundt, inden han skal i nattøjet, og der kan han sagtens mærke, at han skal tisse. I dag kom han glædesstrålende ud til os i køkkenet, mens vi stadig sad ved spisebordet, og fortalte at han selv havde tisset og vasket hænder :)
Mht. at have afføring er han endelig begyndt at sige til, når han har lavet, og han følger de fleste gange frivilligt med, når han skal skiftes. Han har en enkelt gang lavet pølser på toilettet, hvor han først kom til at tabe lidt på gulvet, fordi det kom bag på ham, så den del har han ikke helt styr på.
Når nu det (forhåbentlig snart!) bliver lidt varmere, og min mand skal være hjemme på barsel en del af sommeren, har vi en plan om at tage bleen af S herhjemme og lade ham gå rundt kun med underbukser. Så kan han måske starte i børnehave efter sommerferien uden ble.
Har du nogle gode råd at give med på vejen? Kunne et belønningssystem være en metode? Og hvad med afføring, kommer det også lige så stille af sig selv?
Jaja, Rom blev ikke bygget på en dag ;)
Mange hilsner
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
Viden om børn:
Honning
Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.
Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.
Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...
Efterfødselsreaktion
Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.
Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.