Brev:
Trivsel i børnehaven
Kære Helen,
Denne gang har jeg nogle spørgsmål om min store dreng, S, som snart er 3½ år. Jeg deler ind i flere breve.
Mit første brev handler om hans trivsel i børnehaven. Han startede i vuggestuen, da han var 2 år og 8 mdr. og flyttede efter tre mdr. over i børnehaven (integreret institution). Han har aldrig været ellevild med at blive afleveret, hverken i vuggestuen eller børnehaven. Han græder sjældent, men er mere noget mut i det. Jeg sørger altid for, at en af pædagogerne vinker sammen med ham, når jeg går.
De gange, hvor han bare er løbet ind og glad råbt "hav en god dag, mor!" kan tælles på få fingre. Pædagogerne fortæller, at han dog altid hurtigt bliver glad og kommer godt igang med en leg. Jeg plejer da også at opleve, at han slet ikke vil med hjem, og det er sket, at jeg har måttet bære ham skrigende ud af børnehaven ;)
På det seneste har dette dog ændret sig. Han er begyndt at blive glad for at blive hentet, råber til pædagogerne "se, min mor kommer, jeg bliver hentet!". Det er selvfølgelig skønnere at blive mødt på den måde end "NEJ! Gå din vej!", men på en måde foretrækker jeg det sidste.
Han er også begyndt at sige, at han gerne vil ...
... blive hjemme fra børnehave, eller at han vil med mig hjem, når jeg afleverer ham. Det gør ondt indeni :(
Han har fra da han startede i børnehaven leget rigtigt godt med en bestemt dreng, C. S er en lidt stille og afventende dreng, som kan fordybe sig i leg med biler og andet i længere tid, og C er mere vild og finder på spilopper :) De to har alligevel hængt sammen som ærtehalm og gør det til dels stadig. Dog er deres lille tokløver blevet udvidet med tre andre børn, som nok er bedre til de vilde lege end S er. Og det er lidt svært for min dreng, som måske er bedst til at lege på tomandshånd.
Jeg har talt med hans kontaktpædagog (som han er meget glad for), og hun vil forsøge at hjælpe ham til at lege med nogle andre børn af og til, som ligner S mere personlighedsmæssigt.
Jeg kunne dog godt tænke mig at høre dit syn på sagen, og måske kan du give lidt gode råd om, hvad vi forældre kan gøre hjemmefra for at hjælpe ham. Jeg tænker måske nogle legeaftaler med nogle af børnene fra børnehaven hos os eller dem. Eller med børn, som han ikke går i børnehave med (dette begrænser sig dog umiddelbart til en dreng fra mødregruppen og en fra vuggestuen).
Mange hilsner
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
Viden om børn:
Uld til børn
En gammel tommelfingerregel lyder, at alle de måneder, som ender på "r", kan uld være en fordel - det vil sige september, oktober, november, december, januar og februar.
Uld har mange fordele:
- Det har blandt andet en rigtig god isoleringsevne, så det hjælper dit barn med at holde sig varm. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft, og det gør, at ulden isolerer rigtig godt.
- Det kan absorbere 30-40 procent af sin egen vægt i væske. Det...
Mødregruppe
De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.
Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.
Det kan være en stor glæde at mødes med andre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.