Brev:
Gråd i forbindelse med søvn
Kære Helen
Tak for dine tidligere råd og dine gode bøger om mad og søvn.
Vi er inde i en svær periode hvor min datter hoster især om natten, nu på 4. uge og har haft lidt småfeber og været set af læge, der mener at det er en virus og at det går over af sig selv. Men de sidste 2 uger har hun været nærmest panisk angst for at skulle sove og har grædt op til 3 kvarter i mine arme før hun har overgivet sig. Og lige så snart hun hoster så starter det forfra.. Samtidig har hun fået en tand og er vidst også i et tigerspring (er knap 8 mdr nu).
Mit problem er egentlig at jeg oplever at hun nemmere falder i søvn i sin fars arme (altså godt nok efter en tudetur men umiddelbart virker den kortere) og jeg er begyndt at overveje om det kan være normalt? Hun virker til at være meget glad for mig om dagen og bliver ked af det så snart jeg går væk fra ...
... hende og når der er fremmede.
Den sidste måned er hun ellers faldet mere eller mindre i søvn af sig selv i sin vugge i sit værelse efter at have hørt en melodig-bamse og leget lidt med sin sut og dynen i sengen, men før det græd hun ofte lige i det hun skulle overgive sig til søvnen og vi måtte til sidst gå hende i søvn, men aldrig så længe som hun gør nu. Er der noget du vil anbefale at vi gør, andet end at håbe på at det går i sig selv igen sammen med hosten, tandfrembruddet og tigerspringet? Og er det normalt at far er "bedre" end mor til at vugge baby i søvn? Hun har de sidste dage spist meget lidt af både grød og mos og derfor har jeg ammet hende for at sikre at hun får væske nok nu hvor hun er småsyg. Er det bedre at jeg bare giver hende vand af kop for ikke at vænne hende til at blive ammet oftere igen?
Hilsen fra den tinitus-truede mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Øjenbetændelse
Øjenbetændelse kaldes også conjunctivitis. Det er betændelse i øjets bindehinde, som dækker indersiden af øjenlåget og det hvide af øjet.
Der er to former for øjenbetændelse - en mild og en svær.
Den milde øjenbetændelse opstår ofte hos forkølede børn. Øjet bliver let rødt, det løber i vand, og der kommer "gule klatter" i øjenkrogen, især efter søvn. Denne form for øjenbetændelse skyldes virus, som kun er lidt smitsom, og børn med denne form for øjenbetændelse må...
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.