Svar: Bøvsning og ondt i maven
Kære Susan
Der er naturligvis en sammenhæng imellem at din datter har ondt i maven og måske har lidt svært ved at komme af med luften. Dog burde det ikke betyde så meget at hun ikke bliver bøvset af om natten.
Mange børn har svært ved at komme af med en bøvs lige, når de har spist og min oplevelse er at hvis de sover og man putter dem så går der en times tid og så begynder de at give sig og blive mere urolige, simpelthen fordi der så er noget luft de skal af med. Ofte kan det så hjælpe at man lige tager dem op, de kommer af med bøvsen og kan puttes og sove videre igen.
Du kan derfor overveje om din datter bare lige skal løftes lidt på højkant, når hun begynder at give sig, for at komme af med luft og ikke nødvendigvis tilbydes mere mad.
Samtidig er det også vigtigt at I begge får sovet om natten og det vil være uhensigtsmæssigt at du begyndet at være mere oppe om natten i håb om at hun vil bøvse og dermed sove godt. Jeg synes derfor du skal fortsætte med amning som nu. Det er jo rigtig dejligt for jer begge at du kan ligge ned og amme og falde i søvn samtidig med.
Kort vil jeg lige nævne at man kan få det der hedder ...
... Mylicon-dråber, som hjælper børn der har problemer med luft i maven (kolik). Ikke at din datter har kolik, bare en oplysning så du ved det findes og så kan du evt. tale med din sundhedsplejerske eller læge omkring dette, da de bedre vil kunne vurdere om det vil være aktuelt i jeres situation.
Ved mavekneb hjælper et varm omslag også nogen gange. Det kan f.eks. være en stofble der er varmet med strygejernet som du vikler om din datters mave. Lidt mavemassage med to fingre rundt om navlen i urets retning kan også hjælpe eller lidt bengymnastik, hvor du cykler med hendes ben. Derudover er det en god idé at bære hende, så hun ligger med maven på jeres underarm og på den måde bliver strakt lidt ud og slapper af i sin krop, eller at hun kommer i et lunt bad, hvor hun også bliver strakt ud.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Når hun skal bøvse, så er det vigtigt at hendes ryg er så strakt som muligt. Det vil sige at hun skal op på jeres skulder og have sin ryg lige (hun kan ikke komme af med luften, hvis hun sidder klemt sammen på jeres brystkasse), eller I sidder med hende foran jer, støtter hende med hænderne under hendes armhuler, igen så ryggen er rank.
Fortsat held og lykke med hende.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Kogt-vands-klude
Kogt vands klude er et gammelt husmoderråd til røde barnenumser.
Princippet er at man tager noget blødt bomuldsstof f.eks. stof fra et gammelt forvasket lagen og klipper nogle firkantede stykker, som passer til at lægge på barnets numse.
Stofstykkerne koges, afkøles og vrides og lægges på og mellem barnets baller, der hvor barnets hud synlig er generet af syren fra afføring og urin. Du kan gemme de kogte klude i en lille bøtte med lidt kogt vand, som du har stående...
Feber
Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes, at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt, at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen.
Når temperaturen stiger, og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje, bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.