Annonce

Annonce

Svar: Svært i børnehaven


10. april 2013

Kategori:
Alder:
3 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Jeg synes I skal bede om et møde med lederen af institutionen, hvor I drøfter hvordan afleveringen af jeres datter kan fungere bedst.

Som det er lige nu fungerer et ikke og fra at jeres datter har været glad for at komme af sted og følt institutionen tryg og rar, så er hun nu rigtigt ked at af være der - og sådan skal det naturligvis ikke være.

Det kan naturligvis skyldes flere ting, for der bliver stillet andre krav til børnene i børnehaven end der gør i vuggestuen og det kan være svært at håndtere, at man pludselig er "stor", når man samtidig oplever de andre børnehavebørn betydeligt større end en selv ... Det kræver naturligt mange ressourcer af hende, at skulle finde ud af at være i børnehavedelen, nye voksne, nye børn, nye rutiner osv. Selvom huset er det samme, så er der forskel på at gå i vuggestue og i børnehave og den forskel mærker hun naturligt tydeligt og det reagerer hun på. Men stadig skal hun føle sig tryg og det skal være rart at komme der.

Så I er nødt til at bede om et møde, hvor I med lederen af institutionen drøfter, hvordan jeres datter kan blive afleveret, så hendes dag starter så godt som muligt og hun igen bliver glad for at komme derhen. Det lyder som om at reaktionen på at skulle i børnehave kommer uanset om det er jer eller pædagogerne, der afleverer hende der, og I må så i fællesskab prøve at vurdere, hvornår hendes reaktion er mindst.

Hvis hun reagerer mindre ...


Annonce

... voldsomt, hvis hun bliver afleveret til en vuggestuepædagog, der så følger hende ind i børnehaven, så er det naturligvis godt. Men hvis hun reagerer ligeså voldsomt i denne situation, som når I afleverer hende i børnehaven, så kan det være at I skal arbejde på at hun afleveres på en anden måde i børnehaven. F.eks. ved at I er der sammen med hende i starten, eller måske aflevere hende tidligere, så der ikke er helt så mange børn - nogle gange tilbyder børnehaven at børnene spiser morgenmad, hvis de afleveres tidligt. Og det kan nogle gange være en god idé at udnytte dette i en periode, for det er hyggeligt at spise sammen med de andre og så har hun naturligt noget at tage sig til, når hun ankommer. Det kan være svært at blive en del af børnenes leg, hvis man kommer lidt senere end de andre osv.

Nogle gange kan det også være en god idé at lave aflevering i to etaper, hvor I siger farvel indenfor, og derefter går ud og vinker gennem et vindue. De vil sige at I går og imens I går rundt om bygningen og hen til vinduet, så går hun hen, hvor hun ved at I kommer og så vinker I farvel til hinanden en sidste gang inden I går. Det kan hjælpe hende til at give slip på jer og få startet dagen.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


På den måde kan det også hjælpe at se lidt på hvornår I afleverer og om rutinerne omkring aflevering kan laves om. Og jeg synes det er vigtigt at I holder et møde, hvor I får lagt en plan for, hvordan det kan fungere bedst for alle parter :)

Rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Bekymring for sproglig og motorisk udvikling

Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.

Sidder ofte i W-stilling

Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sushi til gravide og ammende

Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.

Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.

Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...

Læs mere i Babylex

Naturlægemidler - børn

Naturlægemidler er en særlig gruppe lægemidler, der ofte indeholder tørrede planter, plantedele, eller udtræk af planter.

Naturlægemidler er frihandelslægemidler, hvilket betyder, at de ikke behøver blive solgt på et apotek. Læge og apotek behøver således ikke at være involveret i behandlingen, og derfor kan naturlægemidler kun godkendes til behandling af "lettere sygdomme".

Naturlægemidler anbefales ikke til børn under 2 år uden lægens anvisning....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce