Brev:
Grænsesætning til mindre børn
Hej Helen,
Jeg har læst din artikel om grænser og opdragelse til de 4 til 6 årige. Rigtig go læsning, så tak for det.
Men selv har jeg en datter på 22 måneder, som også får nogle hysteriske anfald indimellem fordi hun ikke får sin vilje :-)
Jeg og hendes far plejer at sige til hende, at hvis hun fx vil ha en kiks til morgenmad og det må hun ikke, så blir hun sur og skriger op, så siger vi til hende, at vi kan godt forstå hun gerne vil ha en kiks, men du skal altså lige ha noget morgenmad først, fordi det er sundere osv.
Du taler om time out og time in, men kan man bruge det til en 2 årige? Hun snakker meget og er rigtig dygtig til det og hun forstår mange ting, men hvor meget kan vi regne med at hun forstår? Vil jo så nødig gøre noget " forkert" hvis jeg kan sige det på den måde.
Kunne godt ...
... bruge nogle råd og tips til hvad vi gør, når fx hun ikke sidder pænt ved bordet efter 7 advarsel..:-) nogle gange har vi trukket hendes stol ud fra bordet og spurgt hende om hun kan sidde ordentligt nu? og hun siger så ja og hun kommer ind til bordet igen og så har hun faktisk forstået at nu var det altså alvor.. men er bange for om det er en forkert måde, at gøre det på? Nogle gange slår hun også, det sker ikke så tit men det sker. Og når jeg siger til hende, at det er ikke i orden at slå fordi det gør ondt, så sidder hun med et lille grin på læben og det ser ud til hun tænker hmm mener hun det eller....? Hvad gør jeg fx i den situation?
Synes vi er gode til at anerkende hendes følelser og vi vil så gerne gi hende en rigtig go opdragelse, så hun forstår hvad der er rigtigt og forkert.
Med venlig hilsen
Helene.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Feber
Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes, at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt, at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen.
Når temperaturen stiger, og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje, bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have...
Suttebehov
Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.
Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.
Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.