Brev:
Grænsesætning til mindre børn
Hej Helen,
Jeg har læst din artikel om grænser og opdragelse til de 4 til 6 årige. Rigtig go læsning, så tak for det.
Men selv har jeg en datter på 22 måneder, som også får nogle hysteriske anfald indimellem fordi hun ikke får sin vilje :-)
Jeg og hendes far plejer at sige til hende, at hvis hun fx vil ha en kiks til morgenmad og det må hun ikke, så blir hun sur og skriger op, så siger vi til hende, at vi kan godt forstå hun gerne vil ha en kiks, men du skal altså lige ha noget morgenmad først, fordi det er sundere osv.
Du taler om time out og time in, men kan man bruge det til en 2 årige? Hun snakker meget og er rigtig dygtig til det og hun forstår mange ting, men hvor meget kan vi regne med at hun forstår? Vil jo så nødig gøre noget " forkert" hvis jeg kan sige det på den måde.
Kunne godt ...
... bruge nogle råd og tips til hvad vi gør, når fx hun ikke sidder pænt ved bordet efter 7 advarsel..:-) nogle gange har vi trukket hendes stol ud fra bordet og spurgt hende om hun kan sidde ordentligt nu? og hun siger så ja og hun kommer ind til bordet igen og så har hun faktisk forstået at nu var det altså alvor.. men er bange for om det er en forkert måde, at gøre det på? Nogle gange slår hun også, det sker ikke så tit men det sker. Og når jeg siger til hende, at det er ikke i orden at slå fordi det gør ondt, så sidder hun med et lille grin på læben og det ser ud til hun tænker hmm mener hun det eller....? Hvad gør jeg fx i den situation?
Synes vi er gode til at anerkende hendes følelser og vi vil så gerne gi hende en rigtig go opdragelse, så hun forstår hvad der er rigtigt og forkert.
Med venlig hilsen
Helene.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
23. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 2 mdr.
Putte senere eller vække fra lur
Kære Helen Tusind tak for dit forrige svar angående night terror. Der var...
Viden om børn:
Sprog
Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.
At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...
Opkast - baby og børn
Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring.
Opkastning hænger ofte sammen med, at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Barnet vil ofte have ondt i maven, virke slap og træt, vil måske vægre sig mod at spise. Sammen med opkastning kommer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.