Svar: Svært at komme i dagpleje
Kære MTF
Tak for dit brev :)
Det lyder som om at I er meget glade for dagplejer og at I kender hinanden godt. Hun har passet et af jeres andre børn og I er meget trygge ved hende, du skriver at hun er den bedste dagplejer man kan forestille sig. Og det er rigtig dejligt, for det mærker jeres dreng naturligvis. Han spejler sig i jer og fornemmer tydeligt at I synes det er et trygt og dejligt sted at være og I signalerer at der bliver han passet godt på. Det er sandsynligvis derfor han finder sig i at være der, lader sig aflevere og acceptere det ... men det ændrer ikke på at han naturligt kan finde det svært.
Der er andre regler, andre rutiner, og han bliver mødt på en anden måde end derhjemme. Der er også andre børn, mange udfordringer og nye krav og selvom han hjemme også har flere søskende og er vant til lidt modstand, så er der stadig forskel på om det er hjemme og blandt søskende i kendte og trygge rammer, eller om det er på udebane. Og det lyder lidt som om at han føler sig lidt usikker på det hele og det er okay, at han stadig har det sådan. Det er helt okay at han har brug for at se det hele lidt an, være lidt på afstand. Og det er okay at han måske er lidt mere stille og holder sig lidt tilbage, for på den måde at finde ud af, hvordan det hele foregår.
Måske er han en dreng, der naturligt har brug for tid til at se ting og personer an. Vi er jo ...
... alle forskellige og hvor nogle altså står først og råber "tag mig, se mig" eller lignende, så er der naturligt også nogen, som altid holder sig i baggrunden - og det skal der være plads til.
Det er naturligvis vigtigt at dagplejer giver ham plads og ro til at være der, så han stille og roligt føler sig mere og mere tryg og derfor også tør åbne sig mere op og vise mere af sig selv. Og i den forbindelse kan du godt have ret i at jo mere han kan være der, jo mere rytme og hverdag der kommer, jo mere vil han naturligt også vænne sig til det hele - genkendelighed er også tryghed.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvorvidt han skal være der dagligt eller skal holde fri afhænger helt af, hvordan I fornemmer han vil trives bedst. Nogle børn vil have glæde af at komme af sted hver dag, hvor andre har meget mere glæde af pause ind imellem. Jeg tænker i første omgang at du måske skulle prøve at udnytte at du har fri en gang imellem og I så den dag tager på besøg hos dagplejer eller du deltager sammen med hende og børnene på en af de ture de skal på. Kunne det være en mulighed?
Jeg tænker at hvis du kan være sammen med din søn og dagplejer, så vil han naturligt begynde at åbne mere op, fordi han er sammen med dig og tryggere ved hele situationen fordi du er der - og stille og roligt vil han så måske også åbne mere op overfor dagplejer ...
Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Lægeundersøgelser baby og børn
I Danmark er det fastlagt ved lov, at alle børn skal tilbydes forebyggende helbredsundersøgelser ved egen læge. Det anbefales at bestille tid hos lægen, når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3 år, 4 år, 5 år og 12 år.
Undersøgelserne indeholder også vaccinationer og en samtale med lægen, hvor I taler om barnets trivsel, og om barnet udvikler sig som forventet. Lægen vil måle og veje barnet og her se, om barnet følger sin vækstkurve. Barnets...
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.
NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!
Mor til Jens på 13 måneder