Svar: Må man forskrække sit barn?
Kære Qsinen
Tak for dit brev.
Jeg er helt enig med dig i at forskrækkelse på den måde, hvor barnet mærker en spænding i kroppen, en forventningens glæde og en efterfølgende kluk-latter er ikke skadeligt. Tværtimod nyder mange børn netop denne form for leg, de synes det er rigtig sjovt og en reaktion, der på den måde udløser latter og glæde skader ikke barnet.
Anderledes forholder det sig dog naturligvis, hvis barnet bliver rigtig bange, ked af det og græder ulykkeligt. Her skal man naturligvis ikke bevidst gøre barnet forskrækket og bange og sker det ubevidst, at barnet en dag bliver bange, så er det vigtigt, at man hurtigt beroliger, betrygger og trøster barnet, og hjælper barnet med at finde ro igen.
At kunne le og især at høre et lille barn le hjerteligt er noget af det bedste, og netop latteren og det at kunne lave sjov, er en af de kommunikationsredskaber, som barnet har - faktisk ofte før det ...
... har et egentligt sprog. At lave sjov med sit barn, kilde sit barn og på den måde skabe en sjov situation sammen, er både naturligt og også vigtigt. Det er med til tidligt at lære barnet visse sociale kompetencer.
Når man som du gemmer sig og dukker frem med et smilende "bøøh" eller leger "borte-tit", hvor man gemmer sig bag sine hænder og kommer frem med et "bøøh", så er det rigtigt sjovt for barnet. Og samtidig er det en lille træning i at være adskilt fra mor og far. Barnet ler fordi det oplever en "tryg forskrækkelse" - det er lidt farligt når du siger "bøøh" og din dreng mærker gibbet i sig, men det kommer jo fra dig, som han er helt tryg ved, og han fornemmer derfor tydeligt, at der ikke er fare på færde. Han er helt tryg og synes det er sjovt på den måde at blive lidt forskrækket.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg synes roligt du kan lege denne form for leg, det er noget både du og han nyder:)
Rigtig meget held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Udmalkning af modermælk
Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:
1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.