Svar: Vil ikke overgive sig til søvnen
Kære Lene
Tak for dit brev og velkommen til :)
Faktisk lyder det som om at din dreng er fint i stand til at "sove selv", i hvert fald, når han puttes i barnevognen. Du fortæller at han kan ligge og kikke og stille og roligt så overgiver sig til søvnen. Når han puttes andre steder, bliver han ked af det og har svært ved at overgive sig.
Jeg synes det lyder rigtig fint og alderssvarende det du fortæller. Han har en alder lige nu, hvor han er ekstra opmærksom på, hvad der sker omkring ham, han skelner tydeligt om han er hjemme eller ude og får rigtig mange stimuli. Mange børn vil i denne alder også vægre sig mod fremmede og kan blive kede af det, hvis bedsteforældre eller andre vil holde dem. Og det betyder alt sammen at han kan have ekstra behov for hjælp til at overgive sig til søvnen. Når barnevognen hjælper ham, så er det sandsynligvis fordi han der ligger under kalechen og den hjælper ham således til at koble fra overfor verden og dermed bedre overgive sig til søvnen.
Det er dog fornuftigt nok at arbejde på at han også kan sove andre steder i sin vogn og til at begynde med, kan du naturligvis putte ham i barnevognen indenfor, så han lærer at sove inde - men stadig i sin vogn.
En anden mulighed er at du tager barnevognskassen af og sætter den i tremmesengen. På den måde kan du lærer ham at sove inde, sove på det sted, hvor du ønsker han skal sove fremover, så han lærer omgivelserne at kende. Når det går ...
... fint, så tager du kalechen mere og mere ned, så han kan se mere omkring og når det går godt at sove med kalechen nede og han på den måde er vænnet til sengen og omgivelserne, så lægger du ham direkte i sengen. Du må stadig gerne bruge voksiposen, som han naturligt også finder tryghed ved, men du skal naturligvis sikre dig, at han ikke får det for varmt, når han sover i den indenfor.
I forhold til at falde i søvn tæt hos jer, så har han måske svært ved dette, fordi han føler det som om at I skal have kontakt. Når han er tæt hos jer, så forbinder han det måske med underholdning og leg og har derfor svært ved at koble fra og skulle sove. Nogle gange kan det være en løsning at lægge sig sammen med ham i dobbeltsengen, hvor han ligger ved siden af jer, men samtidig også for sig selv og lidt på afstand, I kan evt. have en hånd på hans mave eller lignende, så I stadig har kontakt og han kan mærke jer, men uden at han føler sig omsluttet.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeres dreng har jo ikke svært ved at lade sig holde af jer, lade sig trøste eller svært ved at putte sig ind til jer på andre tidspunkter. Du fortæller at han om dagen elsker selskab og gerne vil putte, helst være på jeres arm, når han skal følge med i hvad der foregår og det lyder for mig derfor helt okay, at han reagerer som han gør, når han skal sove.
Jeg håber du kan bruge ovenstående lidt videre og at det giver lidt ro med på vejen:)
Fortsat held og lykke og rigtig god weekend!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Appetit
Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.
Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.
Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...
Tvillingefødsel
Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.
En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling, fordi der ved fødsel af to børn er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, og når du er i 36. graviditetsuge, vil du ofte få svar på, hvorvidt du kan føde vaginalt, eller om det anbefales, at du føder ved planlagt kejsersnit.
Man...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.